Η γνωστή τριάδα εργολάβων, οι «εκλεκτοί» του Μηταράκη για τα 133 εκατ. ευρώ

Κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή των γνώριμων από τις επιτάξεις και τις υπερδομές στα νησιά του Αιγαίου τριών εργοληπτικών επιχειρήσεων, των ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (με αυτή τη σειρά), για να συμμετάσχουν στην δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού κατασκευής των τριών κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης σε Σάμο, Λέρο και Κω, προϋπολογισμού 132.680.000 ευρώ.

Η απόφαση από την επιτροπή διαγωνισμού έγινε δεκτή από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, χθες Δευτέρα και αναρτήθηκε στην Διαύγεια, σήμερα Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και οι εταιρείες έχουν προθεσμία 10 ημερών για την άσκηση ένστασης κατά του αποτελέσματος της επιτροπής και της υπουργικής απόφασης.

Η επιτροπή του διαγωνισμού απέκλεισε από την περαιτέρω διαδικασία άλλες δύο εταιρείες που είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και συγκεκριμένα την ΑΒΑΞ Α.Ε. και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επιλεγείσες για την δεύτερη φάση του διαγωνισμού τρεις εταιρείες είναι εκείνες που είχαν αναδειχθεί, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, ανάδοχοι για τα έργα (τοποθέτηση περίφραξης και καθαρισμό του χώρου) των υπερδομών στη Χίο (ΤΕΡΝΑ Α.Ε.), την Λέσβο (ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) και την Σάμο (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.).

Κι ύστερα ήρθαν σε Χίο και Λέσβο τα ΜΑΤ για να τους εγκαταστήσουν, πλην – όμως – η επιχείρηση απέτυχε και τώρα αντί του περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, που θα έπαιρναν τότε, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τα τρία ΚΥΤ των 132.680.000 ευρώ.

Τότε, είχαμε χαρακτηρίσει δίκαιη την μοιρασιά, τώρα που η πίττα είναι πολύ μεγαλύτερη, μάλλον θα είναι δικαιότερη!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια