Η λεηλασία της Ανατολικής Γερμανίας, από το Αντίβαρο

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00 ο κύκλος εκδηλώσεων στο Αντίβαρο για τα 30 χρόνια από την πτώση του τείχους του Βερολίνου με προβολή του ντοκιμαντέρΗ λεηλασία της Ανατολικής Γερμανίας” των Χ. Κλαρ & Ουλ. Στολλ (45′) και συζήτηση «Οι προεκτάσεις του 1989 στο σήμερα»

Στον χώρο του Αντίβαρου (Καλοπλύτου 44, Χίος) υπάρχει και παράλληλη Έκθεση φωτογραφίας και Χρονολόγιο των γεγονότων.

Η ιστορία δεν τελειώνει!

Κύκλος εκδηλώσεων τον Νοέμβριο στο Αντίβαρο

Το Νοέμβριο του 1989 η πτώση του τείχους του Βερολίνου σηματοδότησε συμβολικά την πτώση των καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης. Ποια ήταν τα πραγματικά γεγονότα και τα αίτια που οδήγησαν σ’ αυτά;  Ποιοι και πώς έπαιξαν ρόλο στις εξελίξεις; Ποια ήταν η επόμενη μέρα για τους λαούς αυτών των χωρών;  Πώς μας επηρεάζει το εμβληματικό 1989 ακόμα και σήμερα;  Και τελικά ήρθε το 1989 το «τέλος της ιστορίας», όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι;

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρείται να δοθούν απαντήσεις μέσα από κύκλο εκδηλώσεων στον κοινωνικό χώρο Αντίβαρο. Μέσα από προβολές, ελεύθερες συζητήσεις, έκθεση φωτογραφίας και χρονολόγιο των γεγονότων προσεγγίζουμε το Νοέμβριο του 1989. Έχοντας στη σκέψη μας τη φράση του ποιητή και ψυχίατρου Μάριου Μαρκίδη: «Το γεγονός ότι έπεσε το τείχος δεν σημαίνει πως εγώ τώρα πρέπει να γίνω παλιάνθρωπος».

 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια