Η ΠΕΜΕΝ καλεί τους ναυτικούς σε οργάνωση και συνέχιση του αγώνα

Προσκλητήριο στους ναυτικούς να είναι σε ετοιμότητα, επειδή η επίθεση κυβέρνησης και εφοπλιστών εναντίον τους θα συνεχισθούν, απηύθυνε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) κ. Θανάσης Ευαγγελάκης, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο, στο πλαίσιο περιοδείας.

Σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019, ο κ. Ευαγγελάκης επεσήμανε ότι παρά την οικονομική κρίση οι επενδύσεις των εφοπλιστών ήταν πακτωλός δισ., ενώ αντιθέτως για τους ναυτεργάτες η συλλογική σύμβαση στη ποντοπόρο ναυτιλία έχει να ανανεωθεί από το 2010, ενώ χαρακτήρισε ψίχουλα τις όποιες αυξήσεις στους άλλους ναυτικούς.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι διευρύνεται συνεχώς η ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ κατήγγειλε ως συνένοχους της κυβέρνησης και των εργοδοτών τις δυνάμεις που διοικούν την ΠΝΟ και απηύθυνε πρόσκληση οργάνωσης και συνέχιση του αγώνα των ναυτικών.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ επισκέφθηκε την ΑΕΝ Μηχανικών Χίου και όπως ανέφερε υπάρχουν μόνον πέντε μόνιμοι εκπαιδευτιοί και 17 έκτακτοι, οι οποίοι (έκτακτοι) μάλιστα είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο.