Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιχειρεί άνοιγμα στην ρωσική τουριστική αγορά

Την ευκαιρία να προωθήσει την αναγνωρισιμότητα των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο ρωσικό κοινό, αποσκοπώντας στο «άνοιγμα» προς την εν λόγω αγορά, είχε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2016, στη Μόσχα.

Η συμμετοχή της ΠΒΑ στην ανωτέρω έκθεση κρίθηκε σημαντική, δεδομένου ότι η Ρωσία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πολλά υποσχόμενες ξένες αγορές για την Ελλάδα, ειδικά αυτήν την περίοδο που έχει αποκλειστεί η αγορά της Τουρκίας  για τους Ρώσους τουρίστες.

Την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησε στην ΜΙΤΤ ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ν. Κατρακάζος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη και η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου κα Μ. Κόβα.

Τον χώρο της ΠΒΑ επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, καθώς και η γενική πρόξενος στη Μόσχα κα Ε. Μιχαλοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο προώθησης των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη ρωσική τουριστική αγορά και εν όψει του Ελληνορωσικού έτους 2016, το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προβολή των νησιών με διαγωνισμό για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Η προβολή πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5 έως 18 Μαρτίου, όπου και πραγματοποιήθηκαν δημοσιεύσεις στα social media, facebook και pinterest όπου και παρουσιάστηκαν οι φυσικές ομορφιές, τα ιστορικά αξιοθέατα, οι παραδόσεις κλπ. των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 34 αναρτήσεις προβολής των νησιών, οι οποίες και είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς τις είδαν 216.800 άτομα, κυρίως από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν.