Η πίτα του ΕΠΠΟΧΙ

Την πίτα του κόβει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στις 19.00 στο καφέ Ρόδι το ΕΠΟΧΙ. Η πίτα του ΕΠΠΟΧΙ και το φλουρί της είαι με νόημα και κυρίως περιβαλλοντική συνείδηση. Θα υπάρχει σπιτική βασιλόπιτα με αλεύρι ζέας, δίχως ζάχαρη αλλά γλυκιά, και αντί για φλουρί, θα μοιραστεί στους παρευρισκόμενους από ένα μανταρίνι χιώτικο, που θα προσφέρει η πιστοποιημένη παραγωγός χιώτικου μανταρινιού από τον Κάμπο, Αννέζα Κλούβα.
Όποιος/α βρει τα περισσότερα κουκούτσια στο μανταρίνι του/της, θα κερδίσει το δώρο του φλουριού, που είναι ένα βιβλίο Σήματα Εσπεριδοειδών Χίου, του Γιώργου Μουτσάτσου, εκδ. Πελινναιο 2005.
Αν υπάρξουν ισοβαθμίες, θα λάβουν βιβλία όλοι που θα έχουν τον ίδιο μέγιστο αριθμό κουκουτσιών.
“Άλλοι λοιπόν δεν προτιμούν το απαράμιλλου αρώματος και γεύσης χιώτικο μανταρίνι επειδή ακριβώς έχει πολλά κουκούτσια, εμείς θα το τιμήσουμε μαζί με τα κουκούτσια του” αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του το ΕΠΠΟΧΙ, καταλήγοντας, “Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος κ πολιτισμού Χίου είναι ένας οργανισμός παραγωγής δημιουργικής σκέψης κ δράσεων για το νησί της Χίου.
Έχουμε πολλά ανοιχτά πρότζεκτ, όπως την Ομάδα Καταγραφής Προφορικής Ιστορίας, τον Μεγάλο Πολιτιστικό Περίπατο Χίου, το Ανοιχτό Μουσείο Χίου, το Γεωπάρκο Χιου, αλλά και πολλές ιδέες για δράσεις και παραγωγές, σε συνεργασία με πολλούς ανθρώπους, καλλιτέχνες κ ερευνητές της Χίου, που ασπάζονται τις αρχές του ΕΠΠΟΧΙ όσον αφορά στην προστασία κ την ανάδειξη του φυσικού κεφαλαίου και της πολιτισμικής ταυτότητας του νησιού μας.
Για την υλοποίηση των δράσεων αυτών ζητάμε την συμμετοχή σας κ την υποστήριξή σας.
Ελάτε λοιπόν στο καφέ Ρόδι την Παρασκευή, να συζητήσουμε πώς βιώσαμε τις δράσεις που οργανώσαμε ως τώρα αλλά και να σχεδιάσουμε τις επόμενες, σε συνεργασία με όλους τους ανθρώπους που τιμούν τη φύση κ τον πολιτισμό του νησιού μας. Διότι:
Όλοι μαζί είμαστε το ΕΠΠΟΧΙ.
Σαν τα κουκούτσια από το φλουρί το μανταρίνι.”