Η ΒΙΑΛ και ο κακός μας ο καιρός

1

Καλά όταν έφτιαχναν άρον – άρον την ΒΙΑΛ, για να προλάβουν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν σκέφτηκαν ότι εκεί μέσα θα ξεχειμώνιαζαν άνθρωποι; Τι νόμιζαν, δηλαδή ότι έφτιαχναν θερινό… θέρετρο;

Και ποιά είναι σήμερα η κατάσταση; Αποδεικνύεται ανεπαρκές το σύστημα ηλεκτροδότησης, προκειμένου να αντέξει όλα τα αυξημένα φορτία για την θέρμανση των οικίσκων και τις άλλες ανάγκες του κέντρου. Εξ ου και η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση των καταυλισμών και οι διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών.

Όχι ότι δικαιολογούνται τα επεισόδια και ο πετροπόλεμος σε βάρος εργαζομένων και αστυνομικών. Το αντίθετο, μάλιστα. Απλά, γνωρίζουμε μια ακόμα αιτία τους.

Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στην Σούδα και έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω για να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο επαύξηση της ισχύος στον καταυλισμό με νέες παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Στην ΒΙΑΛ, όμως, δεν κάνει κουμάντο ο δήμος Χίου, με όλες τις αγκυλώσεις που διακατέχουν την δημοτική αρχή και άλλες παρατάξεις του συμβουλίου. Η ευθύνη εδώ ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στα συναρμόδια υπουργεία, που ενώ έβλεπαν τον χειμώνα να έρχεται… σφύριζαν αδιάφορα.

Σχόλια