Η ΒΙΑΛ θα κλείσει όταν, εάν και εφόσον, η απάντηση Μηταράκη

Ουδεμία σαφή δέσμευση για το πότε θα κλείσει το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, έδωσε στις σαφείς και επίμονες ερωτήσεις του βουλευτή του Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη ο υπουργός Μετανάστευση και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, κατά την σημερινή – Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 – συνάντησή του με αντιπροσωπεία βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά του κ. Μιχαηλίδη, πέρα από τις γενικές πολιτικές θέσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, επί των οποίων οι κάθετες διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές, συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν το σχεδιασμό του Υπουργείου.

Αναφορικά με τα «φράγματα», έγινε γνωστό ότι η είναι υπό δοκιμή και ελέγχεται η επιχειρησιακή ικανότητά τους.

Όσον αφορά τη Χίο, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε τις θέσεις του για την κατασκευή και λειτουργία υπερδομής, όπως ακριβώς την έχει εξαγγείλει. Επεσήμανε ότι εκεί θα υπάρχει κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο (ΠΡΟΚΕΚΑ), κλειστό κέντρο φύλαξης ασυνόδευτων ανηλίκων και δομή ΚΥΤ με ελεγχόμενο ωράριο εισόδου και εξόδου.

«Όσον αφορά το επίμαχο θέμα για το πότε θα κλείσει η ΒΙΑΛ, στις επίμονες ερωτήσεις του Α. Μιχαηλίδη ο κ. Μηταράκης απάντησε ότι αυτό θα συμβεί όταν λειτουργήσει η νέα δομή, χωρίς συγκεκριμένη χρονική δέσμευση για το πότε αναμένεται να συμβεί αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη.

Στην συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γιάννης Μουζάλας, Δημήτρης Βίτσας, Νεκτάριος Σαντορινιός, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Μπουρνούς και η κα Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια