ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Η Χίος όπως δεν την έχετε δει ποτέ

Η Χίος όπως δεν την έχετε δει ποτέ

Ενίοτε οι χάρτες αποτυπώνουν την γεωπολιτική ή μορφολογική εικόνα ενός τόπου. Οι επισκέπτες του κάθε προορισμού έχοντας στα χέρια τους έναν χάρτη, μπορούν να δουν ανά πάσα ώρα τις πόλεις, τα χωριά, τις παραλίες, κάποιους αρχαιολογικούς χώρους ενδεχομένως κ.λπ.

Για τους πιο «ψαγμένους» επισκέπτες, αυτούς που ενδιαφέρονται για όλα τα παραπάνω, συνδυάζοντας τα – όμως – με μορφές εναλλακτικού τουρισμού, η Point Tours σχεδίασε έναν χάρτη που ικανοποιεί αυτή τους την ανάγκη και παρουσιάζει τη Χίο με άλλο μάτι.

«Ο χάρτης αυτός δημιουργήθηκε και σχεδιάστηκε για την Point Tours με παρότρυνση του κ. Κώστα Μούνδρου από τον κ. Γιάννη Ζαννίκο, θέλοντας κύρια να καταδείξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού βιωματικού χαρακτήρα. Ο εναλλακτικός τουρισμός είναι αυτός που μπορεί να διευρύνει κατά πολύ την τουριστική περίοδο που είναι και για εμάς το κύριο ζητούμενο.

Υπάρχει σε ψηφιακή μορφή, καθώς και έντυπη σε μικρή ποσότητα και θα ήταν καλοδεχούμενη κάποια επιπλέον επισήμανση που θα μπορούσε να τον βελτιώσει», αναφέρει στον astraparis.gr σχετικά με τον χάρτη ο κ. Σταμάτης Μούνδρος.

Στον χάρτη έχουν επισημανθεί οι περιοχές όπου υπάρχουν ιαματικά λουτρά π.χ. τα Αγιάσματα, παραλίες για ψάρεμα, για κανό, για windserfing, για ιστιοπλοΐα, περιπατητικές διαδρομές, σπήλαια. Επίσης, έχουν σημανθεί περιοχές όπου φύονται οι ορχιδέες και τόσα άλλα που παρουσιάζουν τη Χίο πραγματικά με άλλο μάτι, με το μάτι ενός εναλλακτικού επισκέπτη.

Η επίσημη πρώτη για τον χάρτη είναι στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “NOSTOS 2017” που θα πραγματοποιηθεί στην Ναύπακτο 13-16 Οκτωβρίου 2017.

Μοιραστείτε το:
  • rss