«Ημουνα κι εγώ απέναντι και πέρασαν χρόνια από τότε», σειρά εκδηλώσεων από το ΑΡΤΙΟΝ

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Ημουνα κι εγώ απέναντι και πέρασαν χρόνια από τότε», προετοιμάζει το “Αρτιον” με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ενημερώνοντας σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε.

“Οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τηλεοπτικά αφιερώματα, αφηγήσεις, καταγραφές, ενθυμήσεις, διαδραστικούς περιπάτους, εκθέσεις, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα καθ’ολη τη διάρκεια του επετειακού έτους, θα πραγματοποιηθούν από τα μέλη, τους φίλους και τους υποστηρικτές του ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄. Στόχο έχουν, μέσα από τις μυρωδιές της κανέλας, της μαστίχας, του γαρύφαλλου και του ροδόσταμου να μας υπενθυμίσουν για ακόμα μια φορά την ιστορική συνέχεια, την ανεκτίμητη παράδοση που εξακολουθεί ανεξίτηλη να παραδίδεται από γενιά σε γενιά, καθώς και την ανέκαθεν στενή σχέση της Χίου με τις απέναντι ακτές και την Πόλη.

Αποτελεί εσωτερική ανάγκη να τιμηθούν οι πρόγονοί μας και να κρατηθεί άσβεστο στη μνήμη το μεγαλείο του μικρασιατικού πολιτισμού, που μπόλιασε και ακόμα τροφοδοτεί το νέο ελληνικό πολιτισμό, που σημάδεψε την τύχη ολόκληρου του ελληνισμού και που συναντάμε διαρκώς στην καθημερινότητά μας –στα ασπροκεντήματα της μαμάς, στον τενεκέ τον φυτεμένο με την αμπαρόριζα, στο γλυκό του κουταλιού, στις φωτογραφίες της γιαγιάς, στις εικόνες τις φυλαγμένες στο εικονοστάσι…

Ξεκινά ένα όμορφο και δημιουργικό ταξίδι. Ο καθένας και η καθεμιά σας είναι πολύτιμος συνοδοιπόρος και υπάρχει θέση για όλους”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια