Υπέκυψε κι ο Βουρνούς στην «λογική» των μέτρων του… σωσμού

Και η δημοτική αρχή Χίου υπέκυψε στον λαϊκίστικο πειρασμό να ζητά ειδικά μέτρα για τους Χιώτες υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Χίου – βρέθηκαν αντιμέτωποι «με αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν λόγω των ισχυρών σεισμικών δονήσεων».

Περίμενε δε, με την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το υπουργείο Παιδείας, «τα λογικώς αναμενόμενα μέτρα», τα οποία – ωστόσο – δεν ανακοινώθηκαν και ζητά άμεσα να ανταποκριθεί το Υπουργείο στο αίτημα αυτό.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του δήμου Χίου έχει ως εξής:

«Ο δήμος Χίου συγχαίρει όλα τα παιδιά της Χίου για τον ευγενή και επιτυχή αγώνα που έδωσαν κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και για τις υψηλές επιδόσεις τους, που για άλλη μια χρονιά διατήρησαν μια παράδοση παιδείας και πολιτισμού.

Ειδικά τη φετινή χρονιά, τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν λόγω των ισχυρών σεισμικών δονήσεων και οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν εντονότερη την ψυχολογική τους πίεση, και η όλη αυτή διαδικασία να πάρει παράταση αρκετών ημερών.

Περιμέναμε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ανακοινώσει και τα λογικώς αναμενόμενα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ίση μεταχείριση των παιδιών μας με τα υπόλοιπα παιδιά της Ελλάδος.

Δεδομένου ότι έχει ήδη ξεκινήσει η συμπλήρωση των μηχανογραφικών, θεωρούμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας αυτό.

Τέλος, είναι αναγκαίο να δοθεί άμεσα λύση και για το πρόβλημα που προέκυψε αναφορικά με τις σχολές εμπορικού ναυτικού πλοιάρχων και μηχανικών και να δοθεί παράταση υποβολής των δικαιολογητικών για τα παιδιά της Χίου.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά οι επιλογές που θα κάνουν να είναι η αρχή μιας επιτυχημένης ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Χίου.