Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα Καρδάμυλα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε στις 11.10 το πρωί της Πέμπτης, 3 Νοεμβρίου 2016, στην περιοχή του πεδίου βολής Καρδαμύλων, στην διάρκεια στρατιωτικών βολών.

Σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να έχει διαστάσεις, σε αντίθεση με ό,τι ελέχθη από την πλευρά της 96 ΑΔΤΕ για τον έλεγχό της και ήδη στο μέτωπο επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 32 άντρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με 9 οχήματα, καθώς και 10 εθελοντές με τέσσερα οχήματα.

Η φωτιά με την βοήθεια ισχυρών νότιων ανέμων κατευθύνεται σε δύσβατο σημείο στο βουνό, κοντά στο πεδίο βολής, κατακαίγοντας κυρίως χαμηλή θαμνώδη βλάστηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35 Υπό έλεγχο φαίνεται ότι βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πεδίο βολής Καρδαμύλων, στην διάρκεια στρατιωτικών βολών, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπο της 96 ΑΔΤΕ. Πάντως, στην περιοχή έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής, από τα Καρδάμυλα και τη Χίιο, προκειμένου να αποκλεισθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο επέκτασης της πυρκαγιάς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:23 Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο πεδίο βολής Καρδαμύλων, όπου σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Φωτό αρχείου

Σχόλια