Και οι δημόσιοι υπάλληλοι στην κινητοποίηση για το προσφυγικό

Προκηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως την λήξη του ωραρίου, η ΑΔΕΔΥ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της και μέσω αυτών όλους τους δημόσιους υπαλλήλους,  να δώσουν το «παρών» στην συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Χίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Αναλυτικά, στη ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση που θέλει το νησί μας μια φυλακή ψυχών. Η αντοχή μας και η ανοχή μας έχει προ πολλού εξαντληθεί στο άκουσμα των αυξανόμενων νεκρών ανθρώπων στα παγωμένα νερά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Κύριοι της κυβέρνησης εναντιωνόμαστε στις απαιτήσεις σας να ανταλλάξουμε τις συνειδήσεις μας με τα δήθεν αντιμέτρα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων, την πείνα, την οικονομική ανέχεια για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Είναι ντροπή να υπάρχουν σήμερα στην χώρα μας και σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλωβισμού ανθρώπων. Να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι και χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους.

Καταδικάζουμε τις λεκτικές και κάθε είδους επιθέσεις , προπηλακισμούς που έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο στις 13/1/2020. Η δημοκρατία θέλει ωριμότητα και σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις απαιτείται να απομονώνονται αυτές οι φωνές που διχάζουν την κοινωνία και χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Τα αίτια είναι διακριτά των συνεχόμενων ροών των προσφύγων και των μεταναστών. Είναι οι συμφωνίες της Ε.Ε. – Τουρκίας και ελληνικών κυβερνήσεων , η συμφωνία του Δουβλίνου ,που τους εγκλωβίζουν στα νησιά , δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους. Σε αυτές εναντιωνόμαστε!! Οι τοπικές κοινωνίες δεν αντέχουν πια τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα που οξύνονται, αφού οι υποδομές υγείας, παιδείας , ασύλου, διεθνούς προστασίας , φύλαξης κλπ, αδυνατούν να ανταποκριθούν από την ανυπαρξία των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά.

Σταθερά θα αγωνιζόμαστε και θα απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο!
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για όσο καιρό παραμένουν.
  • Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας, παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες με κρατική μέριμνα.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμης μας σε ευρεία σύσκεψη την Τρίτη 21/1/2020 στις 12:30 στον Οίκο Χίου Διδασκάλου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια