Καιροσκόπος και κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα, ο Σταύρος Μιχαηλίδης (βίντεο)

Για πολιτικό καιροσκοπισμό και για πολιτικό λόγο ουσιαστικά ανύπαρκτο – κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα, είπε χαρακτηριστικά – κατηγόρησε ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές πολιτικών θέσεων που αυτός έχει με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η κα Σέβη Πειραντάκου, επίσης υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Χίο, είπε χαρακτηριστικά – αναφερόμενη στις δηλώσεις του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ναυάγιο της Πύλου – ότι αντέδρασε ως δεξιός (βρίσκοντάς τα όλα ΟΚ) γιατί αυτό του βγαίνει, ενώ σε δεύτερο χρόνο όταν από το κόμμα του τον ανακάλεσαν στην τάξη και του υπαγόρευσαν άλλα, έκανε συμπληρωματική δήλωση. Θα δρα αν εκλεγεί προφανώς ως δεξιός, κατάληξε η κα Πειραντάκου.

Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του κάστρου της Χίου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Ζαχαριάδη, υποψήφιο βουλευτή βορείου τομέα Αθηνών και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος

Στην σημερινή, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος βουλευτής βορείου τομέα Αθηνών και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κόμματος, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και να εκλέξουν βουλευτή τον κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, επισημαίνοντας το σοβαρό κοινοβουλευτικό έργο στους τομείς της καθημερινότητας, της υγείας, της οικονομίας κ.λπ., που έχει επιτελεσθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από τον βουλευτή και νυν υποψήφιο και το κόμμα συνολικά.

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι οι Χιώτες και οι Χιώτισσες θα διορθώσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 την ιστορική αναντιστοιχία να έχει η Χίος δύο δεξιούς βουλευτές. Αυτό θα αλλάξει, τόνισε με έμφαση.

Τα push back, οι επαναπροωθήσεις και η μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική πολιτική και στην διαχείριση του προβλήματος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μιχαηλίδης διευκρίνισε ότι άλλη ήταν η διάσταση του προβλήματος την περίοδο εκείνη με τις 12.000 αφίξεις την ημέρα και τον πόλεμο να μαίνεται στην Συρία κι άλλες οι σημερινές συνθήκες με τις μειωμένες ροές.

Στην ερώτηση του astraparis.gr μήπως έχουν μετανοιώσει που δεν έκαναν push back και επαναπροωθήσεις, όπως αποδεδειγμένα έγιναν στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή όπως ξεκάθαρα υποστηρίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε ότι «αυτές οι πρακτικές δεν είναι στον αξιακό μας κώδικα», έχουν καταγγελθεί και η Ελλάδα έχει γίνει διεθνώς περίγελως, ενώ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η χώρα διεθνώς πήρε συγχαρητήρια για την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό που επέδειξε στην διαχείριση του προσφυγικού.

Αμετροέπεια καταλόγισε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Περαιτέρω ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Χίο κατηγόρησε για αμετροέπεια τον κ. Σταύρο Μιχαηλίδη, που είπε ότι όσο εκείνος θα είναι βουλευτής δεν θα γίνει υπερδομή προσφύγων στη Χίο, σημειώνοντας και υπενθυμίζοντας τους αγώνες σύσσωμου του λαού της Χίου στο Αίπος, στα Μεστά, στο Θόλος και στο λιμάνι της Χίου. Δεκάδες πολίτες, τόνισε, οδηγούνται σε δίκες, ενώ και ο ίδιος κατηγορήθηκε αλλά η Βουλή και παρά την διατύπωση σχετικού αιτήματος από τον ίδιο δεν ήρε την ασυλία του για την συμμετοχή του στα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου την ημέρα των Θεοφανείων με τον Πελαγίτη.

Αμετροέπεια, επίσης, καταλόγισε ο κ. Μιχαηλίδης στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τον κατηγόρησε ότι ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια συνέπλεε με τον κ. Νότη Μηταράκη. Υπενθύμισε δε στο σημείο αυτό ότι όταν μιλούσε στη Βουλή για το προσφυγικό και την πολιτική του κ. Μηταράκη και της κυβέρνησης της Ν.Δ. τους κατηγορούσαν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.