Καλά κρατεί η διαμάχη ΕΛΜΕ – ΠΑΜΕ για τα ολιγομελή ΕΠΑΛ

Συνεχίζεται η διαμάχη της ΕΛΜΕ Χίου με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ, με την τελευταία να διαψεύδει την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ περί ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., δηλαδή και με την θετική ψήφο του εκλεγμένου με την ΑΣΕ εκπροσώπου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΣΕ είχε καταγγείλει την πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι “αβαντάρει” την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, ενώ το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κατήγγειλε την ΑΣΕ για ψευδή και προβοκατόρικη ανακοίνωση.

Η ΑΣΕ δίνει συνέχεια στην διαμάχη με την παρακάτω ανακοίνωση, που εξέδωσε την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018!

«Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χαρακτηρίζει προβοκατόρικο το πρόσφατο σχόλιο της ΑΣΕ, επικαλούμενη ΨΕΥΔΩΣ ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση! Ο εκλεγμένος της ΑΣΕ δεν συμφώνησε, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, ποτέ στην καταδίκη της ίδιας της πολιτικής συσπείρωσης που εκπροσωπεί και μάλιστα με το χαρακτηρισμό του προβοκάτορα! 

Συκοφαντούν για να κρύψουν την “ταμπακιέρα”.

Γιατί δεν καταδικάζουν τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις συνεχείς απόπειρες κατάργησης τμημάτων των ΕΠΑΛ; Γιατί αποκρύπτουν ότι πρόκειται για πολιτική αντιεκπαιδευτικών περικοπών και μάλιστα σε περίοδο “μεταμνημονιακή”; Γιατί την αβαντάρουν αυτή την πολιτική στην πράξη και ενοχλούνται που το αποκαλύπτουμε.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών προειδοποίησε έγκαιρα για τις προθέσεις της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ Χίου για τα ΕΠΑΛ και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, αφού: Στο πρόσφατο Δ.Σ. χωρίς καν να γίνει λόγος για τις κυβερνητικές ευθύνες, ενάντια στο κυβερνητικό αντιεκπαιδευτικό οπλοστάσιο για τα ΕΠΑΛ (πλην της ΑΣΕ), με μια γραφειοκρατική λογική και στο πνεύμα του “τι προβλέπει ο νόμος”, επιδιώκεται τάχα η λύση του προβλήματος της λειτουργίας τους. 

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι, οι γονείς και οι μαθητές των ΕΠΑΛ, δεν έχουν να περιμένουν κάτι από αυτές τις πλειοψηφίες. Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Όλοι σε επαγρύπνηση και στον αγώνα για να παραμείνουν ανοικτά και στελεχωμένα τα ΕΠΑΛ!».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια