Καραντίνα «αδέσποτων» κρουσμάτων το νοσοκομείο Χίου

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου Χίου δημιουργεί η έλλειψη χώρου καραντίνας για θετικούς στον κορονοϊό – μη μόνιμους κατοίκους του νησιού, με δεδομένο την επέλαση της πανδημίας και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Το περιστατικό που συνέβη, δεν αφορά βεβαίως τουρίστες, αλλά ναυτικούς από πλοίο που είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Χίου.

Το βράδυ της Δευτέρας, 2 Αυγούστου 2021, για τέσσερις αλλοδαπούς ναυτικούς του πληρώματος προέκυψαν ασφαλείς ενδείξεις ότι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, οπότε μη υπάρχοντος άλλου χώρου για να τεθούν σε καθεστώς καραντίνας, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου.

Από τα τεστ που διενεργήθηκαν επιβεβαιώθηκε ότι οι τρεις είναι όντως θετικοί στον ιό, ενώ για τον τέταρτο εκρίθη σκόπιμο ότι από την στιγμή που είχε συγχρωτισθεί μαζί τους να τεθεί και αυτός σε καραντίνα.

Οι τέσσερις ναυτικοί παραμένουν ακόμα στο νοσοκομείο της Χίου, όπου χρειάστηκε να μετακινηθούν άλλοι ασθενείς για να φιλοξενηθούν σε θάλαμο covid.

Η μόνη θετική εξέλιξη είναι ότι εξασφαλίσθηκε χώρος για την καραντίνα τους, όπου και αναμένεται ότι θα μεταφερθούν άμεσα για όσες ημέρες προβλέπεται από το πρωτόκολλο.

Ωστόσο, το περιστατικό αυτό αναδεικνύει τις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που δεν έχουν εξασφαλίσει στη Χίο ένα κατάλυμα, όπου θα μπορούν να μεταφέρονται άτομα από ανάλογα περιστατικά πλοίων, αγκυροβολημένων ή περαστικών ή ακόμα και από επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι πολύ πιθανόν να μην μπορούν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια