Κατά του κατεστημένου της Ν.Δ. βάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μάχη κατά του τμήματος της Νέας Δημοκρατίας που αποτελεί το κατεστημένο μέσα στο κόμμα και των μηχανισμών της παρακμής που αφαίρεσαν από το κόμμα το 65% των ψηφοφόρων της από το 2004 μέχρι σήμερα, επαγγέλλεται ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που διεκδικεί την προεδρία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής, 22 Νοεμβρίου 2015, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι ξέρει τι χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία, «για να γίνει ξανά μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ανοιχτή στην κοινωνία, που να μπορεί να ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση στη Βουλή και να είναι έτοιμη να πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας άμεσα στα χέρια της».

Οραματίζεται δε «μια Νέα Δημοκρατία που να χωρά πολίτες που αυτό-προσδιορίζονται ως δεξιοί, κεντρώοι, φιλελεύθεροι και ακόμη κεντροαριστεροί. Μπορώ να την κάνω ξανά πλειοψηφικό εκφραστή των δυναμικών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. Γιατί οι νέοι άνθρωποι στη χώρα μας, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι αναζητούν μια ρεαλιστική προσέγγιση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους».