Καταγγελία της ΛΑΣ για τα έκτροπα στο δημοτικό συμβούλιο Χίου

22

«Τον φασιστικό εσμό που χειραγώγησε και έδωσε τον τόνο στον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθεί, λόγω της απόφασης ΜΚΟ να ενοικιάσει την κλινική Αυγουστή», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Αναλυτικά, η   ΛΑΣ αναφέρει – μεταξύ άλλων – και τα ακόλουθα:

«Με μπροστάρηδες γνωστούς υπόδικους φασίστες, υποψήφιους βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», προπηλάκιζαν και έβριζαν όποιον θεωρούσαν αντίπαλο και εχθρό σπέρνοντας το μίσος και την ξενοφοβία.

Με την προβιά του πολίτη μία εξ αυτών έφτυσε τους δημοτικούς συμβούλους, αναδεικνύοντας το ήθος που διέπει τους φασίστες, αποπροσανατολίζοντας για άλλη μια φορά για τις αιτίες των προβλημάτων και τους υπεύθυνους.

Δυστυχώς, μετρημένη στα δάκτυλα μερίδα των κατοίκων της περιοχής, μιμήθηκε αυτές τις συμπεριφορές και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, εναντίον της δημοτικής συμβούλου της «Χιακής Συμπολιτείας», γεγονός που καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή.

Τα παραπάνω επεισόδια αναδεικνύουν και τις ευθύνες όλων όσων με δικαιολογημένη αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας κινητοποιούνται, χωρίς όμως να διαχωρίζουν τη δράση τους από τους φασίστες, αλλά τους αφήνουν να έχουν και τον πρώτο λόγο.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί μας και τη χώρα, αναδείξαμε τις ευθύνες της για την ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στο προσφυγικό πρόβλημα, αφού με τη δική της συνενοχή λειτουργούν λες και είναι σε ξέφραγο αμπέλι, καταγγείλαμε την ίδια και τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ , ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ) που συμφώνησαν στην επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, που μετέτρεψε τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Αναδείξαμε τα δικαιώματα των προσφύγων, ανθρώπων που είναι θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Μέση Ανατολή και αλλού με τον ένα ή άλλον τρόπο.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συγκεκριμένο σχέδιο έχει αφήσει την τοπική κοινωνία με τους φόβους και τις ανασφάλειές της, με την τσακισμένη της ζωή από την καπιταλιστική κρίση, έρμαιο στο φασιστικό δηλητήριο των χρυσαυγιτών, αφού αντί να απεγκλωβίζει κόσμο από το νησί, αντί να κλείσει τη Σούδα σύμφωνα και με την απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου, βγάζει την ουρά της απέξω, ώστε να πετύχει τους στόχους της που είναι η δημιουργία νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ.

Έτσι εξηγείται το ότι οι ΜΚΟ λύνουν και δένουν πάνω στο νησί, έτσι εξηγείται η υποστελέχωση το νοσοκομείου που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω και των προσφυγικών ροών, έτσι εξηγούνται οι καθυστερήσεις στο άσυλο, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης στη ΒΙΑΛ, η διατήρηση της Σούδας κ.λπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίσαμε τη δημιουργία της συγκεκριμένης δομής στην πρώην κλινική «Αυγουστή» και επιστήσαμε την προσοχή της δημοτικής αρχής απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο  προς το οποίο πρέπει  με σαφήνεια να οριοθετηθεί, αφήνοντας στην άκρη «χλιαρές» συμπεριφορές, που δίνουν το δικαίωμα να μας φτύνουν».

Σχόλια