Καταγγέλλουν αθλιότητες και δολιοφθορά στο seatrac της Δασκαλόπετρας

Δολιοφθορά από αγνώστους μέχρι στιγμής στο seatrac της Δασκαλόπετρας, στον Βροντάδο της Χίου, που λειτουργεί στη παραλία από πέρυσι, κατήγγειλαν ευθέως και χωρίς περιστροφές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καραμανής και η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ κα Σοφία Μιχάλα.

Πέρυσι, η εγκατάσταση δούλεψε υποδειγματικά και εξυπηρετήθηκαν, δηλαδή μπήκαν στην θάλασσα εκατοντάδες συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα που επί χρόνια ήταν αποκλεισμένοι από αυτήν την χαρά, είπε η κα Μιχάλα, ενώ εφέτος έχουμε συνεχώς προβλήματα, που τρέχει να αντιμετωπίσει ο ηλεκτρολόγος.

Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για δολιοφθορά, πρόσθεσε ο κ. Καραμανής, αναφέροντας στην αρχή την εξαφάνιση, προφανώς κλοπή, της μπαταρίας του μηχανήματος, στην συνέχεια έλειπαν κάποιες βίδες και τώρα, την περασμένη Κυριακή, διαπιστώθηκε ότι έχει κοπεί ένα ηλεκτρολογικό καλώδιο. Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, τόνισε. Είναι προφανές ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν εχθρικά την εγκατάσταση και λειτουργία του seatrac στην Δασκαλόπετρα.

Μας έχουν πει ότι απαγορεύεται να κάνουμε χρήση της κάμερας, ώστε να καταγραφούν οι δράστες, είπε ο κ. Καραμανής, αλλά αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ενώ η κα Μιχάλα προανήγγειλε την υποβολή μήνυσης κατ΄ αγνώστων και την υπόθεση να αναλάβει η αστυνομία.

Διευκρίνισαν, πάντως και οι δύο ότι γίνεται κακή χρήση του μηχανήματος όχι από τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται, δηλαδή στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αλλά άλλους επισκέπτες της παραλίας, που βλέπουν το seatrac ως εγκατάσταση στην οποία μπορούν να παίζουν τα παιδιά τους και να μην δέχονται και κουβέντα ή ακόμα να κάνουν και οι ίδιοι χρήση του όχι για να μπουν στη θάλασσα, αφού δεν έχουν τέτοιες ανάγκες, αλλά να χρησιμοποιήσουν π.χ. το κάθισμά του για να βγάλουν την άμμο και τα χαλίκια από τα πόδια τους ή ακόμα και για να ξεπλυθούν με την ντουζιέρα του.

Όλα αυτά είναι απαράδεκτα, κατέληξε η κα Μιχάλα, δείχνουν έλλειψη σεβασμού, παιδείας και πολιτισμού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια