Καταλογισμό ευθυνών για το αμόκ των ΜΑΤ υπόσχεται τώρα η ΕΛΑΣ (βίντεο)

Καταλογισμό ευθυνών μέχρι κεραίας για όσα πρωτοφανή και απαράδεκτα συνέβησαν επί τριήμερο σε Χίο και Λέσβο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ υπόσχεται η ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας ότι «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος διάβασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 28 Φεβρουαρίου 2020, στην κάμερα της ΕΡΤ και χωρίς ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους μία δήλωση, που απηχεί και τις θέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αφού επαναλαμβάνει ότι θα διερευνηθούν όσα συνέβησαν στη Χίο και την Λέσβο τονίζει, αναφερόμενος στο αμόκ των ΜΑΤ, ότι «έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή».

Να διευκρινίσουμε σε ό,τι αφορά και προηγούμενο δημοσίευμά μας, προερχόμενο από άλλο (αθηναϊκό) μέσο ενημέρωσης, ότι οι δημοσιογράφοι είχαν μεν κληθεί στην εκφώνηση της δήλωσης, πλην – όμως – εξ αρχής τους είχε επισημανθεί ότι δεν θα υποβληθούν ερωτήσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Χρονόπουλου έχει ως εξής:

«Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος.

Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες  που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια