«Καθαροί» οι ύποπτοι φάκελοι στα πανεπιστήμια, έστειλαν και στην Μόρια

Ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς σε διάφορες περιοχές της χώρας εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με αυτή, «από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Ο πρώτος φάκελος εντοπίστηκε σε κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, όπου 7 άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενό του παρουσίασαν ενοχλήσεις και τέθηκαν σε καραντίνα.

Από την ανάλυση του δείγματος του φακέλου στο Γενικό Χημείο του κράτους, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.

Ακολούθησε μπαράζ αποστολών ύποπτων φακέλων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο κέντρο κποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR