Καθολική η καταστροφή στα μαστίχια

Με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ από το πρωί της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργος Τούμπος και εκπρόσωποι των κατά τόπους συνεταιρισμών πραγματοποιούν αυτοψίες για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα της προηγούμενης μέρας.

Στα τραπέζια των σκίνων από τη βροχή έχει παρασυρθεί όλο το μαστίχι, δεν υπάρχει ίχνος χώματος και όλα (χώμα μαστίχι, φύλλα), έχουν γίνει ένα. Ο κόπος και η δουλειά που μέχρι και τον Αύγουστο είχαν κάνει οι παραγωγοί παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής μαζί με το μαστίχι που θα αποτελούσε την παραγωγή του 2018.

Οι διαπιστώσεις είναι αποκαρδιωτικές,έχει χαθεί το σύνολο σχεδόν της παραγωγής σε σημείο που και οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ να αποφαίνονται ότι λόγω της εκτεταμένης έκτασης της ζημιάς, θα προχωρήσουν σε σύσταση κατά τόπους επιτροπών και συγκεντρωτικό κι όχι ατομικό  έλεγχο της καταστροφής.

Στις 16.00 της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΜΧ για τη λήψη μέτρων και επιμέρους αποφάσεων που θα αφορούν την διαχείριση της κατάστασης και την συνδρομή των μαστιχοπαραγωγών.