Καθρεφτάκια για… ιθαγενείς από Μηταράκη εν όψει Δ.Σ. της Δευτέρας

Καλή… διαγωγή επιχειρεί να επιδείξει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και να εφοδιάσει με «επιχειρήματα» καλών προθέσεων το πολιτικό του συνεταιράκι, εν όψει της κρίσιμης

Γνωρίζοντας ότι η αξιοπιστία του βρίσκεται στο ναδίρ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους αφελείς (;), που πλαγιοκοπούνται ποικιλοτρόπως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, προκειμένου να συνταχθούν με την πρόταση του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ότι ο ίδιος δουλεύει… αόκνως και ακατάπαυστα για τη επίλυση του προσφυγικού και το καλό του νησιού.

Έτσι και ενώ επί δύο και πλέον μήνες (όχι τρεις που αρχικά είχαμε γράψει), ουδεμία αναχώρηση προσφύγων είχε γίνει από την ΒΙΑΛ προς την ηπειρωτική χώρα, τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίζει κυριολεκτικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες της Χίου με ανακοινώσεις για μετακινήσεις προσφύγων.

Ωσάν, ξαφνικά να άνοιξαν οι άπειρες θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και να σταμάτησε η πανδημία του κορονοϊού, που ήταν η μόνιμη επωδός.

Η αλήθεια, βεβαίως, βρίσκεται στο γεγονός ότι συνειδητά είχαν σταματήσει οι μεταφορές, προκειμένου να φουσκώνει το πρόβλημα κι ακόμα ακόμα να δημιουργούνται πιέσεις και εντάσεις για να δυσφορεί η κοινή γνώμη και να είναι πιο δεκτική στην προώθηση του σχεδιασμού του.

Τώρα και εν όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας, πρέπει ο επισπεύδων δήμαρχος να επιδείξει έργο αποσυμφόρησης τη ΒΙΑΛ, οπότε μέσα σε ελάχιστες ημέρες ο κ. Μηταράκης του δίνει το… καθρεφτάκι της ΒΙΑΛ κάτω των 2.000 για τους… ιθαγενείς που ετοιμάζονται να τον ακολουθήσουν.

Στην… γραμμή οι αναρτήσεις, η πρώτη σήμερα Παρασκευή και η δεύτερη χθες Πέμπτη, με διαφορά δηλαδή ολίγων ωρών