Κι άλλες προσλήψεις στον δήμο εν όψει… κατακλυσμού της Χίου από πρόσφυγες και τουρίστες

Βλέπει… μπροστά η δημοτική αρχή Κάρμαντζη και φροντίζει πριν από μας για μας. Προς τούτο δε προγραμματίζει εγκαίρως προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας για να μην πήξουμε στα σκουπίδια κατακαλόκαιρο. Κι άλλες προσλήψεις, καθότι φαίνεται ότι αυτές με το πρόσχημα του κορονοϊού δεν είναι αρκετές.

Και τι βλέπει; «Βλέπει» την… αποσφράγιση των θαλασσίων συνόρων, που με νύχια και δόντια κρατούν σφραγισμένα οι Πλακιωτάκης – Μηταράκης και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να κατακλύζουν τη Χίο.

Κι ακόμα «βλέπει» να ανοίγουν – μετά την κατατρόπωση του κορονοϊού – τα σύνορα και χιλιάδες τουρίστες απ΄ όλες τις μεριές του κόσμου να κατακλύζουν τη Χίο και να συρρέουν κατά εκατοντάδες στα πανηγύρια απ΄ άκρη σ΄ άκρη του νησιού.

Γι΄ αυτό, λοιπόν, ο δήμος Χίου πρέπει να προετοιμάζεται εγκαίρως και να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας, με στόχο πίσω από κάθε πρόσφυγα και από κάθε τουρίστα να τρέχει κι ένας εργαζόμενος για να μαζεύει τα… απόνερά του.

Στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Χίου, την περασμένη Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 και εν όψει αυτών των… ασφυκτικών καταστάσεων που προβλέπουν ότι θα δημιουργηθούν για την δημόσια υγεία – μην ξεχνάμε και την πανδημία – αποφασίσθηκε και δη ομοφώνως η πρόσληψη του ακόλουθου προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις:

1. Τριών Δ.Ε. 29 οδηγών απορριμματοφόρων με άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας, ψηφιακό ταχογράφο και ΠΕΙ.

2. Ενός Δ.Ε. χειριστή μηχανημάτων.

3. Δέκα Υ.Ε. εργατών καθαριότητας απορριμματοφόρων.

Ιδού τι αναφέρει ως αναγκαιότητα για τις αναφερόμενες προσλήψεις στην απόφασή της η οικονομική επιτροπή: «Το ανωτέρω προσωπικό είναι απαραίτητο διότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ανάγκες για καθαρισμό δημοσίων χώρων, όπως αυτές προκύπτουν αφενός από την παρουσία των προσφυγικών πληθυσμών που έχουν κατακλύσει το νησί και αφετέρου λόγω της πανδημίας Covid-19. Επίσης η προσέλευση τουριστών στο νησί λόγω της θερινής περιόδου καθιστά απαραίτητη την πρόσληψη προσωπικού, προκειμένου οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας των δημοσίων χώρων να είναι τόσο ικανοποιητικές, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ευπρεπής διαμονή τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και αυτών που φιλοξενούνται σε αυτό».

Επιπλέον, η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να προβεί ο δήμος Χίου στην πρόσληψη, επίσης για οκτώ μήνες:

1. Ενός Π.Ε. πολιτικού μηχανικού.

2. Ενός Π.Ε. ηλεκτρολόγου μηχανικού

3. Ενός Τ.Ε. τεχνολόγου μηχανολόγου μηχανικού.

Να και η αιτιολογία για αυτές τις προσλήψεις: «Ο δήμος Χίου έχει ανάγκη από μεγάλα τεχνικά έργα υποδομής, για τα οποία απαιτείται η σύνταξη προμελετών και μελετών από ειδικευμένο προσωπικό, οπότε το ανωτέρω προσωπικό κρίνεται απαραίτητο, για τη σύνταξη, εκτέλεση και επίβλεψη τεχνικών μελετών, που αφορούν τη συντήρηση και καθημερινότητα των υφιστάμενων υποδομών».

Τελικά, δεν γίνεται κατανοητό για ποιόν λόγο θα προσληφθεί αυτό το προσωπικό. Για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί ή για την συντήρηση και την καθημερινότητα των υφισταμένων υποδομών;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια