Κίνδυνο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου διαβλέπει το δίκτυο Πολιτών Χίου

Τον κίνδυνο να ιδιωτικοποιηθούν σταδιακά πλήθος υπηρεσιών των δήμων, όπως της συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, συντήρησης χώρων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού κ.ά., με το άρθρο 179 του υπό ψήφιση αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πολιτών Χίου.

Με την διάταξη αυτή, τονίζεται στη ανακοίνωση της Δευτέρας 21 Οκτωβρίοιυ 2019, «στην ουσία καταργείται το πνεύμα όσων ορίζονταν στο άρθρο 61 του ν. 3979/2011 το οποίο προβλέπει ότι καθορίζεται με σαφήνεια το αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και η διάρκεια και η περιοχή, εντός της οποίας αυτές παρέχονται».

Το Δίκτυο Πολιτών ζητά την απόσυρση του άρθρου 179, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, την σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση του από την κεντρική διοίκηση, αλλά και την ανάγκη επαρκούς στελέχωσης αυτού με μόνιμο προσωπικό με πλήρη και εργασιακά δικαιώματα».

Δηλώνει, τέλος, ότι θα καταθέσει σχετικό ψήφισμα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια