ΚΚΕ: Απέσυραν το “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” υπό το βάρος των εκλογών

Ανακοίνωση με αφορμή τις… πολιτικές μανούβρες με το «Πρέβελης» και το «Διαγόρας» , εξέδωσε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η δρομολόγηση του τελευταίου δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν και αποδεικνύεται και πάλι ότι οι λίγοι κερδίζουν σε βάρος των πολλών.

“Μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές και στο κρίσιμο ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για τους νησιώτες η κυβέρνηση παίζει με τη νοημοσύνη μας. Η επιδίωξη να χειροτερεύσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, αυξάνοντας τη διάρκεια και την ταλαιπωρία προς τον Πειραιά με πλοία τύπου «Πρέβελης», δείχνει τι έχουν στο μυαλό τους.

Ο δήμαρχος της ΝΔ έσπευσε να δηλώσει μετά την δικαιολογημένη αντίδραση, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε, τα πράγματα θα επανέλθουν τον Ιούνιο λόγω ανάγκης επισκευών του στόλου.

Ο Μηταράκης ευχαριστεί την εταιρία γιατί το Πρέβελης θα κάνει μόλις ένα δρομολόγιο και θα επανέλθει το προς επισκευή, κατά τις δηλώσεις Κάρμαντζη, «Διαγόρας».

Έφεραν το Πρέβελης συνειδητά, αλλά υπό το βάρος των εκλογών το απέσυραν γιατί ανάγκα και οι θεοί πείθονται…

Η ουσία όμως, που και πάλι κρύβεται, είναι η κοινή στρατηγική της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε στην “απελευθέρωση” των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, στην έκρηξη των εισιτηρίων επί όλων των κυβερνήσεων, στο μειωμένο προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια στα πλοία, στη χειροτέρευση της σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ των νησιών.

Η επαναφορά του Διαγόρας άρον άρον, ενός πλοίου, που ούτε σύγχρονο είναι, ούτε ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των επιβατών, δεν πρέπει να ικανοποιεί κανέναν.

Αλλά έτσι είναι όταν κάνεις τεμενάδες στους εφοπλιστές. Όταν δίνεις μάχες για τα πλοία και τα κέρδη τους με τον Μιχαηλίδη του ΣΥΡΙΖΑ να τους έχεις πάρει τελευταία στο κατόπι και το βουλευτή της ΝΔ να ευχαριστεί τους ομίλους τους. Έτσι είναι όταν οι ακτοπλοϊκές διαδρομές διαμορφώνονται με προτεραιότητα τα κέρδη και όχι τις ανάγκες των νησιωτών. Έτσι είναι όταν ο λαός φορολογείται μέχρι ασφυξίας και οι εφοπλιστές απολαμβάνουν ασυλία με “εθελοντική” φορολογία και πάνω από 50 φοροαπαλλαγές με όλες τις κυβερνήσεις.

Και στο ζήτημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αποδεικνύεται ότι λίγοι κερδίζουν σε βάρος των αναγκών των πολλών, των νησιωτών. Μόνο το ΚΚΕ είναι απέναντι στην κοινή πολιτική τους. Όλο και περισσότερος κόσμος το βλέπει και το κατανοεί αυτό γι’ αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να γίνει η έκπληξη και η ελπίδα για νέες κατακτήσεις και ανατροπές από την επόμενη των εκλογών.

Τώρα ενίσχυση του ΚΚΕ λοιπόν, για να μπει πλώρη για φθηνές σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μεταξύ των νησιών και προς την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”