ΚΚΕ: Να κλείσουν τα hot spot και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα οι πρόσφυγες

Για ένταση των μέτρων καταστολής και αυταρχισμού απέναντι στους πρόσφυγες κάνει λόγο η τομεακή οργάνωση Χίου του ΚΚΕ, με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ζητά δε – μεταξύ άλλων – να κλείσουν τα hot spot στα νησιά και τον Έβρο και οι πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφερθούν στην ηπειρωτιοή Ελλάδα.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση στα νησιά με το προσφυγικό είναι και πάλι εκρηκτική. Η Ν.Δ. προχωρά σε ένταση των μέτρων . Με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ συνεχίζουν και κλιμακώνουν το δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ουσία αξιοποιώντας το προσφυγικό πρόβλημα, εμπλέκουν τη χώρα μας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, διαιωνίζουν το πρόβλημα σε βάρος των κατοίκων και των προσφυγών.

Οι γενικόλογες αναφορές για στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι επιταγή χωρίς αντίκρυσμα.

Το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και το διπλό εγκλωβισμό στα hotspots, καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και τους Μαζικούς Φορείς των νησιών να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για:

– Να κλείσουν όλα τα hotspots στα νησιά και τον Έβρο.

– Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

– Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.

– Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος.

– Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια