ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Μηταράκη για την υγεία

Σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις Μηταράκη για την υγεία, καταγγέλει την κυβερνητική πολιτική, μιλά για θέατρο και χαρακτηρίζει πρόκληση τις δηλώσεις του και αντιστροφή της αλήθειας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Μηταράκη για το Νοσοκομείο Χίου, είναι στο πνεύμα της κυβέρνησής του, που με κάθε ευκαιρία επιχειρεί να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα. Οι αναφορές ότι “αναμένει εξελίξεις”, σε μια σειρά ελλείψεις σα να μην γνωρίζει τίποτα για το “έγκλημα”, αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.

Συνεχίζονται επί της ουσίας οι αντίστοιχες προκλητικές δηλώσεις Πλεύρη στη λογική “όλα βαίνουν καλώς”, προς άγραν ψήφων.

Όσο θέατρο κι αν παίζουν οι δύο κυβερνητικοί υπουργοί, η αλήθεια είναι ότι κοροϊδεύουν και προκαλούν τους εργαζόμενους και το Χιώτικο λαό, που γνωρίζει την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στο ΕΚΑΒ, τις ελλείψεις σε δυναμικό και μέσα, στο Νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι τωρινή αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της υγείας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που και οι δύο υπηρετούν με συνέπεια είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε της αντιπολίτευσης.

Ακόμη και σήμερα, κάποιοι χειροκροτούν ακριβώς αυτή την πολιτική όταν με παρέμβαση Μηταράκη μισθώνεται με δωρεά ιδιωτών για το μήνα Αύγουστο ένα ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική !

Ο εργαζόμενοι και ο λαός της Χίου ένα δρόμο έχουν. Να κάνουν υπόθεση του αγώνα τους την υγεία ώστε μαζί με το ΚΚΕ να διεκδικήσουν όλα όσα έχουν ανάγκη, απέναντι σε όσους πρώτα τους καίνε και στη συνέχεια τους αλείφουν λάδι.”