ΚΚΕ: Υποκρισία στη ΝΔ για προσφυγικό και ΦΠΑ

3

Απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και δημιουργία ανθρώπινων κρατικών δομών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής, είναι η απάντηση από το ΚΚΕ αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο και την ομιλία του για το προσφυγικό.

Χαρακτηρίζοντας την ΝΔ συνυπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες και τα προβλήματα που έχουν δημιουργεί από τη διάτρητη συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας, το ΚΚΕ στην ανακοίνωση του σημειώνει:

«Με αποσιωπήσεις, διαστρεβλώσεις και ψέματα επιχείρησε ο πρόεδρος της ΝΔ να κρύψει ότι το κόμμα του είναι συνυπεύθυνο για τον εγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών σε νησιά του Αιγαίου, καθώς και για την φοροληστεία και τα οξυμένα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα που ζουν στα νησιά.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κρύψει ότι για τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου ευθύνεται η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, την οποία η ΝΔ στήριξε και στηρίζει μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ότι οι βουλευτές της, τα στελέχη της στην Περιφέρεια στους δήμους στήριξαν την δημιουργία των hot spot στα νησιά κ.λπ.

Είπε ψέματα ότι η FRONTEX φυλάει τα σύνορα και δεν είπε λέξη για την επικίνδυνη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε δήθεν για την αντιμετώπιση στου προσφυγικού.

Οι θέσεις που εξέφρασε για “κλειστά κέντρα” και “μαζικές επαναπροωθήσεις” είναι αντιδραστικές και απάνθρωπες. Αυτά τα μέτρα άλλωστε προωθεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

Η συνενοχή της ΝΔ γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση στην πολιτική της πιο ενεργητικής συμμετοχής της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους που τροφοδοτούν τα κύματα των εκατομμυρίων προσφύγων και μεταναστών. Ενώ έχει στηρίξει του πολέμους που εξαπέλυσαν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. σε Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία κ.ά.»

Την ίδια υποκρισία το ΚΚΕ καταλογίζει στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την επικείμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά:

«Εντελώς υποκριτική και προκλητική είναι η θέση του, ότι δήθεν η ΝΔ υποστηρίζει το αίτημα να μην καταργηθεί ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στα νησιά, εφόσον το κόμμα του ψήφισε το μνημόνιο που προβλέπει την κατάργησή του.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά – λαϊκά στρώματα των νησιών να απορρίψουν και να αντιταχθούν απέναντι στις επικίνδυνες επιλογές των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτό που χρειάζεται τώρα να γίνει, μπροστά στον απειλητικό χειμώνα που έρχεται – και πρέπει να εκφραστεί αγωνιστικά είναι ο μαζικός απεγκλωβισμός των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα και η δημιουργία ανθρώπινων κρατικών δομών προσωρινής υποδοχής και καταγραφής.

Αυτό που απαιτείται τώρα είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη κατά της αύξησης του ΦΠΑ, της φοροληστείας και των νέων αντεργατικών μέτρων».

Σχόλια