Κομμένη στα δύο η Χίος, κλειστοί οι δρόμοι από την κεντρική έως τα βόρεια

Σφοδρότερη ήταν η χιονόπτωση το βράδυ της Κυριακής 17 και μέχρι το ξημέρωμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021 σε όλη τη Χίο, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι τις πρώτες πρωινές ώρες να είναι κλειστοί.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Χίου για την διάνοιξη των δρόμων στο Αίπος, στον Προβατά, στον γύρο της Αμανής, στο Βίκι, τα Καμπιά και από το Μερσινίδι μέχρι τα Καρδάμυλα.

Από την πολιτική προστασία απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν προς τα βόρεια και η όποια κυκλοφορία να γίνεται μόνο με αυτοκίνητο τύπου 4Χ4 και αλυσίδες.

Να σημειωθεί ότι αποκλεισμένοι είναι κτηνοτρόφοι στην Σπαρτούντα, στο Αίπος και αλλού, ενώ από την πολιτική προστασία εκτιμάται ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί μέχρι τις 10 το πρωί.

Άσπρη μέρα είδαν όμως και στη Νότια Χίο με την περισσότερη χιονόπτωση να έχει σημειωθεί στον Δαφνώνα και στον Άγιο Γιώργη, όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα.

Την δύσκολη κατάσταση εντείνουν οι αλλεπάλληλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Σε πολλά χωριά και περιοχές όπως και χθες, υπάρχουν διακοπές ρεύματος. Από νωρίς το πρωί Θολοποτάμι, Διδύμα, Μεστά κ.λπ. είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια