Κωνσταντινόπουλο ψήφισε η Χίος για πρόεδρο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:30 (Δευτέρας) Μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην καταμέτρηση προηγείτο η κα Φώφη Γεννηματά, με διπλάσιο αριθμό ψήφων από τους άλλους διεκδικητές.

Συγκεκριμένα, σε 226 κάλπες από το σύνολο των 311, η κα Γεννηματά είχε λάβει 20.048 ψήφους, ο κ. Λοβέρδος 9.999 και ο κ. Κωνσταντινόπουλος 9.545.

Αν, τελικά, δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία η διαδικασία για την εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δύο πρώτων.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε δήλωσή του λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής συγχαίρει την νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά. Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Η σημερινή συμμετοχή είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον.

Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες για τη δύναμη που μας έδωσαν.

Συγχαίρω τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί την μάχη της ευθύνης».

Τα αποτελέσματα στη Χίο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:46 Με βραχεία κεφαλή βγήκε πρώτος στη Χίο ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που διεξήχθησαν σήμερα Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος συγκέντρωσε 174 ψήφους, έναντι 162 της κας Φώφης Γεννηματά και 81 του κ.  Ανδρέα Λοβέρδου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα στα δύο εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί στη Χίο έχουν ως ακολούθως:

Εκλογικό τμήμα πόλης Χίου: Ψήφισαν 275 και έλαβαν Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 91, Φώφη Γεννηματά 126 και Ανδρέας Λοβέρδος 58 ψήφους.

Εκλογικό τμήμα Αρμολίων: Ψήφισαν 142 και έλαβαν Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 83, Φώφη Γεννηματά 36 και Ανδρέας Λοβέρδος 23 ψήφους.

Συνολικά, ψήφισαν 417 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αριθμός που υπερκαλύπτει τον στόχο των 400, που είχε θέσει η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα θεωρείται μάλλον μη αναμενόμενο, δεδομένου ότι σε επίπεδο νομαρχιακής επιτροπής και νεολαίας οι προτιμήσεις συγκεντρώνονταν στο πρόσωπο της κας Γεννηματά, ωστόσο η επιρροή αυτή είχε αντίκρυσμα μόνον στην πόλη της Χίου.

Αντιθέτως, στα Αρμόλια, όπου ψήφισαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ της νότιας Χίου, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η επιρροή άλλων στελεχών του κόμματος.

Γενικά, πάντως και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν βγει αποτελέσματα σε επίπεδο χώρας θεωρείται πιθανότερο να έρθει πρώτη η κα Γεννηματά, με δεύτερο τον κ. Κωνσταντινόπουλο.

Σε μια τέτοια περίπτωση και εφόσον ο πρώτος/η δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι και το πιθανότερο, στον δεύτερο γύρο μάλλον θα συμμαχήσουν οι κ.κ. Κωνσταντινόπουλος και Λοβέρδος.