Κορονοϊός: H Disney κλείνει τα πάρκα της και δένει τα πλοία της – Σε παράλυση η τουριστική αυτοκρατορία

Η Disney ανακοίνωσε ότι κλείνει το Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι κλείνει η Disneyland στο Παρίσι και ότι αναστέλλει όλα τα ταξίδια των κρουαζιερόπλοιων της Disney Cruise Line.

Την Πέμπτη η Disney ανακοίνωσε ότι έκλεισε και τη Disneyland στην Καλιφόρνια. Πλέον και τα έντεκα θεματικά πάρκα της Disney σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία είναι κλειστά.

Τα θεματικά σε Φλόριντα και Παρίσι θα κλείσουν αυτή την Κυριακή, 15 Μαρτίου, και θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος του μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας κάνοντας λόγο για μέτρα προς το συμφέρον των επισκεπτών και των εργαζομένων. Λίγο μετά την ανακοίνωση της Disney, για το κλείσιμο του Walt Disney World, ανακοινώθηκε και το κλείσιμο του Universal Orlando Resort, επίσης από την ερχόμενη Κυριακή.

Το 2018 πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο της Φλόριντα, που το CNN χαρακτηρίζει ως τη «ναυαρχίδα» της Disney. Η εταιρεία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στα θεματικά της πάρκα, ενώ πέρυσι εγκαινίασε χώρους αφιερωμένους στα Star Wars, τόσο στην Φλόριντα όσο και στην Καλιφόρνια.

Ένα νέο «τρενάκι» το “Mickey & Minnie’s Runaway Railway” παραδόθηκε στο κοινό μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Χόλιγουντ. Τα θεματικά πάρκα αποτελούν την κινητήρια δύναμη των ψυχαγωγικών επιχειρήσεων της εταιρείας.

Απέφεραν 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ποσό που αντιστοιχεί στο 37% των συνολικών εσόδων της Disney.   Το κλείσιμο τους έρχεται σε μεταβατική στιγμή για την εταιρεία. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Bob Iger παραιτήθηκε από CEO εταιρείας, με τον Bob Chapek να τον αντικαθιστά. Ο Chapek ήταν πρόεδρος της Disney Parks.

Οι μετοχές της Disney (DIS) υποχώρησαν περισσότερο από το 20% μέσα σε αυτό το διάστημα καθώς, μεταξύ άλλων, έκλεισαν τα θεματικά πάρκα και αναβλήθηκε η πρεμιέρα της «Μουλάν».

Στην ανακοίνωση, η Disney επισήμανε ότι τα ξενοδοχεία της στο Disney World και στη Disneyland του Παρισιού θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι νεοτέρας και ότι θα πληρώσει το προσωπικό της κατά τη διάρκεια της περιόδου κλεισίματος. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι θα αναστείλει όλες τις νέες αναχωρήσεις των πλοίων της Disney Cruise Line ξεκινώντας από το Σάββατο και μέχρι το τέλος του μήνα. Παράλληλα προτρέπει τους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι.

Σύμφωνα με το CNN το ξαφνικό κλείσιμο των θεματικών πάρκων της Disney στην Φλόριντα και στην Καλιφόρνια αποτελεί το πλέον πρόσφατο σημάδι της ελεύθερης πτώσης της βιομηχανίας του τουρισμό «αλλά και ένα σύμβολο της ραγδαίας αλλαγής στη ζωή των Αμερικανών από την πανδημία». Σύμφωνα με τον Trip Miller, μέτοχο της Disney τα πάρκα αυτά αποτελούν εμβληματικά brands, με αποτυπωμένα ανεξίτηλα στην αμερικανική κουλτούρα και σε όλα τα παιδιά. «Το κλείσιμο αυτών των μονάδων σε όλων των κόσμο μας υπογραμμίζει τη σοβαρότητα αυτής της απειλής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.lifo.gr

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια