Κουκλοθέατρο και χειροποίητα κρουστά από το Δημόσιο ΙΕΚ Χίου

Το δημόσιο ΙΕΚ Χίου πραγματοποιεί  αυτήν την Παρασκευή 12/05/23 και ώρα 17:30 στο χώρο του ΔΙΕΚ (28ης Οκτωβρίου 4, Σαρακίνα) εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με την συμμετοχή Κουκλοθέατρου και χειροποίητων μουσικών οργάνων .Η είσοδος θα είναι ελεύθερη !

Η εκδήλωση θα χωρίζεται σε δύο μέρη :

Α΄ Μέρος: Κουκλοθέατρο με τίτλο “Ο Καλός Λύκος ή ο Κακός Λύκος;” από το τμήμα Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων Δ΄ εξαμήνου.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σπουδάστριες του τμήματος ανέλαβαν την κατασκευή όλων των κουκλών και των σκηνικών. Η ιστορία αυτή είναι σχεδιασμένη για να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση στα παιδιά και να τους διδάξει τη σημασία της προστασίας των ζώων προς εξαφάνιση.

Β΄ Μέρος:

Το Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων Β΄ Εξαμήνου θα ξεκινήσει την παρουσίαση του με μια απλή σύνθεση ρυθμών χρησιμοποιώντας τα μουσικά κρουστά όργανα τα οποία έφτιαξαν οι ίδιες οι σπουδάστριες από ανακυκλώσιμα υλικά. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ζωής και του έργου του διάσημου Γερμανού συνθέτη L.V.Beethoven. Η δράση αυτή ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του χορού της Ζαχαρένιας Νεράιδας  από τον «Καρυοθραύστη». Διαδραματίζεται με τη γνωστή τεχνική body percussion– κρουστά σώματος, όπου η εκμάθηση του ρυθμού και της μουσικής γίνεται μέσα από το σώμα και ενθουσιάζει μικρά και «μεγάλα» παιδιά.