Κραυγή αγωνίας των φοιτητών: Μας αφήσατε χωρίς συγκοινωνία μέσα στον παγετό

Οι συνθήκες παγετού των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την απουσία από τα δρομολόγια των λεωφορείων του αστικού ΚΤΕΛ Χίου, αναδεικνύουν με τρόπο τραγικό το χρόνιο πρόβλημα της μετακίνησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον χώρο των φοιτητικών κατοικιών, στον Βροντάδο, προς την πόλη της Χίου.

Το πρόβλημα αναδεικνύουν χθες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου και σήμερα οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές κατοικίες Χίου, που τονίζουν ότι επιτείνεται επειδή είναι σε εξέλιξη εξεταστική περίοδος και οι φοιτητές είναι εγκλωβισμένοι και αναγκασμένοι να μισθώνουν ταξί, να κάνουν ωτοστόπ ή να κατεβαίνουν πεζή στην πόλη της Χίου.

Η σημερινή, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, ανακοίνωση – κραυγή αγωνίας των διαμενόντων στις φοιτητικές κατοικίες, που υπογράφεται από τριμελή επιτροπή τους, αποτελεί κόλαφο για την διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τον δήμο Χίου και το αστικό ΚΤΕΛ, καθώς – όπως τονίζουν – «μέσα σε συνθήκες παγετού καλούμαστε να ενεργήσουμε πάλι με ατομική ευθύνη για να βρεθούμε στην εξεταστική, καθώς και σε λοιπές υποχρεώσεις μας».

Αξίζει να το διαβάσετε (τότε και τώρα): Τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, βάζουν φρένο στο auto stop των φοιτητών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των φοιτητών έχει ως εξής:

Για ακόμα μια φορά, αυτό το τριήμερο οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες της Χίου βιώσαμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει η διευκόλυνση μας να παραμένει στην αδιαφορία και να μπαίνει στην λογική κόστους-οφέλους.

Το ζήτημα για την μετακίνηση των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές κατοικίες Χίου από και προς τις φοιτητικές εστίες είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αφού από την ίδρυση των φοιτητικών εστιών δεν έχει επιλυθεί το παραμικρό.

Ως αποτέλεσμα της αμέλειας της περιφερειακής διεύθυνσης Χίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και του δήμου, καλούμαστε να βρίσκουμε μόνοι μας λύσεις όλο τον χρόνο , με χρήση ωτοστόπ, την εκμίσθωση ταξί ακόμα και την πεζή μετακίνησή μας, καθώς είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα την φοιτητική και την κοινωνική ζωή μας.

Οι φοιτητές των φοιτητικών κατοικιών είναι απογοητευμένοι από την διοίκηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς μέσα σε συνθήκες παγετού καλούμαστε να ενεργήσουμε πάλι με ατομική ευθύνη για να βρεθούμε στην εξεταστική, καθώς και σε λοιπές υποχρεώσεις μας, αφού λόγω των κλειστών σχολείων τα ΚΤΕΛ Χίου για το προηγούμενο διάστημα των 3 ημερών εκτέλεσαν δρομολόγια Σαββάτου. Ήδη, καλούμαστε να λύσουμε μόνοι μας το θέμα της θέρμανσης στις φοιτητικές εστίες.

Δεν θα επιτρέψουμε από εδώ και πέρα να έγκειται στην ατομική μας ευθύνη η μεταφορά μας.

Καλούμε άμεσα και χωρίς δεύτερες σκέψεις τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν για την μετακίνηση των εστιακών φοιτητών με ασφάλεια και συχνά δρομολόγια. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνεχώς παραχωρήσεις και να ζούμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας και ειδικότερα τώρα με το ζήτημα της κακοκαιρίας.

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι μας αφήσατε χωρίς ΚΤΕΛ το διάστημα του παγετού και για αυτό δεσμευόμαστε να επανέλθουμε άμεσα με το ¨ζωντάνεμα¨ του Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών και με νέες ενέργειες για το δίκαιο και μακροχρόνιο αίτημα των εστιακών φοιτητών για δωρεάν και τακτική μετακίνηση από και προς τις φοιτητικές εστίες Χίου.