Κυκλοφοριακά μέτρα στο λιμάνι Χίου για το τριήμερο

Τα συνήθη περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό της Χίου θα εφαρμόσει το λιμεναρχείο Χίου, για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018.

Συγκεκριμένα, η παραλιακή οδός και ειδικότερα το ρεύμα κυκλοφορίας από τελωνείο Χίου προς αεροδρόμιο, από την συμβολή των οδών Κανάρη με την λεωφόρο Αιγαίου έως και την αρχή της οδού Κόκκαλη, θα παραμένει κλειστό, ως ακολούθως:

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος» και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 έως την 01:00.

Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «Νήσος Χίος» και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 και μέχρι τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «Διαγόρας», περί την 23:30 και μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «Διαγόρας», περί την 00:05 μέχρι την 02:00.

Την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ « Νήσος Σάμος» και την αποσυμφόρηση της παραλιακής οδού από τα εκφορτωθέντα οχήματα περί την 21:30 μέχρι την 01:00.

Κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στην λεωφόρο Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Επίσης, από την Παρασκευή 10 έως και την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, απαγορεύεται η στάση από την οδό Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων.

Το λιμεναρχείο Χίου παρακαλεί τους πολίτες να περιορίζουν στο ελάχιστο την παραμονή και στάση των οχημάτων εκείνων που δεν ταξιδεύουν αλλά μεταφέρουν επιβάτες και αποσκευές. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς τον λιμένα, προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com