Λαμπόγυαλο τα έκανε ο Ζουμίδης στις εκλογές της κεντροαριστεράς

2

Η περασμένη Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017, προμηνύετο μια καλή μέρα για τον κ. Σταμάτη Ζουμίδη, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Βουρνού, στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς, επί σειρά ετών γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Χίο και εσχάτως κομματικά άστεγος.

Προσέβλεπε στο πείραμα του υπό εκκόλαψη φορέα της κεντροαριστεράς για να στεγασθεί και πάλι κομματικά, ήθελε να ψηφίσει και τον συμπατριώτη Καμίνη, αφού «το αίμα νερό δεν γίνεται», εναποθέτοντας τις ελπίδες του όλες στις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου φορέα.

Την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, αφού εκκλησιάσθηκε (είναι βλέπετε και της ορθοδοξίας) κίνησε για το δημαρχείο Χίου, περιχαρής μπήκε στο κτίριο, πήρε τα απαραίτητα έγγραφα για να γίνει και μέλος μάλιστα, τα συμπλήρωσε, τα υπέγραψε, πλήρωσε και την συνδρομή του, για να αποκτήσει και πάλι κομματική ταυτότητα και στέγη που τόσο του είχαν λείψει.

Ανεβαίνει στον όροφο του δημαρχείου, όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα και τι να δει. Πέφτει πάνω σε εμφανιζόμενο ως «πρωτοπαλλήκαρο» της επιτροπής των ανωνύμων (αυτής της αυτοαποκαλούμενης «παγχιακή επιτροπή αγώνα»), ο οποίος εκτελούσε χρέη μέλους της εφορευτικής επιτροπής!

Ποιος είδε τον Σταμάτη και δεν τον φοβήθηκε. Κοκκίνισε μέχρι τα αυτιά από τον θυμό του, μπαρούτι έγινε, άρχισε να φωνάζει, μέχρι την προκυμαία ακούστηκαν οι φωνές του, επιδεικτικά σκίζει μπροστά σε όλους τα χαρτιά της εγγραφής, σκίζει και την απόδειξη σε χιλιάδες κομματάκια.

Για ευνόητους λόγους δεν γράφουμε τι τους έσουρε, πολιτικά πάντοτε, εννοείται. Τι τους θέλετε αυτούς που μαζέψατε εδώ πέρα, τι δουλειά έχω εγώ μαζί τους και τα τοιαύτα.

Έπεσαν όλοι πάνω του και τον θερμοπαρακαλούσαν, «Σταμάτη μην φεύγεις», «Εσύ είσαι άνθρωπος ηπίων τόνων», «Δεν είναι έτσι τα πράγματα, εδώ πάμε να φτιάξουμε τον νέο μεγάλο φορέα», ανένδοτος εκείνος αποχώρησε, αφήνοντας πίσω του και τα ρετάλια των εγγράφων.

Οι πιέσεις, όμως, δεν σταμάτησαν για τον Σταμάτη. Με το που έφτασε στο σπίτι του, ντριννννννννν το τηλέφωνο, από την άλλη γραμμή τον καλούσαν να επιστρέψει και να ολοκληρώσει το καθήκον του, ανυποχώρητος εκείνος, μέχρι που του πρότειναν να πάει στα Καρδάμυλα να ψηφίσει.

Τίποτα, προτίμησε να συνεχίσει να είναι κομματικά άστεγος, «παρά να πέσει η ψήφος μου μαζί με αυτουνού»!

Σχόλια