ΛΑΣ: Έντονη οσμή προβοκάτσιας ο εμπρησμός στον Άγιο Χαράλαμπο Χαλκειούς

Έντονη την οσμή της προβοκάτσιας έχουν τέτοιες ενέργειες, οι οποίες στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφερόμενη στον εμπρησμό της Αγίας Τράπεζας, στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους, στο Χαλκειός της Χίου.

Στην ανακοίνωσή της την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό του περασμένου Σαββάτου 9 Νοεμβρίου 2019, η ΛΑΣ αναφέρει τα ακόλουθα:

Ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Χαράλαμπου στο Χαλκειός εξυπηρετεί το διχασμό και το μίσος ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της πυρπόλησης της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός. Η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τέτοιες ενέργειες έχουν έντονη την οσμή της προβοκάτσιας και στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα σύμφωνα με τα δικαιώματα τους. Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση   ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και τους πρόσφυγες, την ώρα που χρειάζεται σύμπνοια και κοινή δράση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο στο Χαλκειός και σε όλο το νησί, να προβληματιστεί το ποιοι είναι αντικειμενικά αυτοί που θέλουν να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα λόγω της όξυνσης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος, που η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τουρκία με τις πολιτικές τους, μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια