«Λαβώθηκε» το σήμα κατατεθέν της Χίου

Τα Μυλαράκια στα Ταμπάκικα, που εδώ και χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Χίου «λαβώθηκαν» από τον χρόνο και από τους βοριάδες των τελευταίων ημερών.

Στον τρίτο προς την θάλασσα ανεμόμυλο έπεσε τμήμα από τις ξύλινες αντένες του, που είχαν διαβρωθεί από τον χρόνο και την υγρασία της θάλασσας, ενώ σοβαρές ζημιές είχε υποστεί και ο κεντρικός άξονας. Ήταν δε τυχαίο γεγονός ότι δεν βρέθηκε στο σημείο αυτό κάποιος άνθρωπος.

Οι ζημιές έγιναν αντιληπτές και το πρωί της Πέμπτης, 28 Δεκεμβρίου 2017, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου έσπευσε στο σημείο και αποξήλωσε όλη την κατασκευή, προκειμένου να αποσοβηθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος.

Έτσι, σήμερα ένας από τους τέσσερις μύλους, που ανακατασκευάσθηκαν πριν περίπου 25 χρόνια και κοσμούν την περιοχή και το νησί είναι στην κυριολεξία «κουτρουλόμυλος».

Από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Χίου, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της κ. Λευτέρης Παπαλάνης, έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την επισκευή του «λαβωμένου» μύλου.

miloi_0001 miloi_0006

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια