Le Soir: Ομολόγησε η Καϊλή ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα

Στην ομολογία ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της προχώρησε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir».

Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Την ίδια ώρα η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» αναφέρει σε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ομολόγησε ενώπιον του Βέλγου εισαγγελέα, Μισέλ Κλεζ, ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του Παντσέρι αλλά και για τις βαλίτσες με τα χρήματα.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ η ίδια προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ευθύνες της.

«Είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Γνώριζα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες λεφτά», φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή.

Και όπως σημειώνουν και οι συντάκτες του άρθρου, «από την άλλη, μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο αφού, όταν η βελγική αστυνομία μπήκε στο σπίτι της, ήταν αυτή που τηλεφώνησε στον πατέρα της και του έδωσε εντολή να κρύψει τα χρήματα. Τον έπιασαν στο Sofitel, ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της πόλης, με μια βαλίτσα γεμάτη με λεφτά». Επιπλέον, επικαλούμενοι έγγραφα Βέλγων ανακριτών, οι δημοσιογράφοι της ιταλικής εφημερίδας αναφέρουν ότι «μετά τη σύλληψη του συζύγου της, η Καϊλή προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα, με αποτέλεσμα τελικά οι αρχές να συλλάβουν και την ίδια, κάτι που δεν προβλεπόταν σε πρώτο στάδιο».

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Επίσης, σύμφωνα με τη «Le Soir», ο Παντσέρι φέρεται να «δείχνει» ως αποδέκτη δώρων από το Κατάρ και τον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

To περιοδικό Knack κάνει λόγο και για την επιχείρηση της αστυνομίας που έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου. Στο εν λόγω απόσπασμα με τίτλο «Πανικός» επισημαίνεται ότι «η αστυνομία σταμάτησε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι λίγο αφότου έφυγε από το διαμέρισμά τους στην ευρωπαϊκή συνοικία την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Τότε, η Καϊλή πανικοβλήθηκε. Η πρώην παρουσιάστρια όχι μόνο επικοινώνησε με τον πατέρα της αλλά, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, προσπάθησε επίσης να προειδοποιήσει τον κ. Παντσέρι, καθώς και «δύο βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατονομάζονται σε αυτήν την έρευνα». Τα ονόματά τους δεν αναφέρονται».

Τι απαντά ο συνήγορος της Εύας Καϊλή

Απάντηση στα εν λόγω δημοσιεύματα έδωσε σήμερα η ευρωβουλευτής μέσω του δικηγόρου της, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος, μιλώντας στο kathimerini.gr, προχώρησε στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων τονίζοντας πως ουδέποτε η κυρία Καϊλή παραδέχθηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα που βρίσκονταν στο σπίτι της προκειμένου να τα κρύψει.

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυρία Καϊλή ποτέ δεν ομολόγησε πως ζήτησε από τον πατέρα της να μεταφέρει χρήματα προκειμένου να τα κρύψει» τόνισε ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας πως «η κυρία Καϊλή έμαθε για τα χρήματα αυτά την τελευταία στιγμή και ζήτησε αυτά αμέσως να πάνε στον ιδιοκτήτη τους, τον κ. Παντσέρι».

Ειδικότερα, η κυρία Καϊλή υποστηρίζει πως ενημερώθηκε για τα χρήματα όταν έγινε η σύλληψη του συντρόφου της κοντά στο γκαράζ του σπιτιού τους. Τότε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, προσπάθησε να βρει τον ιδιοκτήτη των χρημάτων, τον Παντσέρι, προκειμένου να του τα παραδώσει. «Η μία επιλογή ήταν να καταδώσει τον σύντροφό της στην αστυνομία, η δεύτερη να πάνε τα λεφτά στον ιδιοκτήτη τους. Δεν έχει υποχρέωση να καταγγείλει τον άνδρα της με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR