Λείπουν από τα σχολεία μας 60 δάσκαλοι και 52 καθηγητές!

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία αλλά μόνο κατά την κυβέρνησης, καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή τα κενά στα σχολεία μας είναι 60 στην Πρωτοβάθμια και 52 στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

“Η  δήθεν «κανονικότητα» για την οποία επαίρεται η κυβέρνηση της ΝΔ  είναι πλαστή. Έχουμε μάθει άλλωστε τα παραμύθια τους και με την κρίση εμείς να την πληρώνουμε και με τη δήθεν ανάπτυξή τους”, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ συμπληρώνοντας |Στη Χίο τα κενά δασκάλων Νηπιαγωγών και ειδικοτήτων αγγίζουν τα 60 ενώ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα 52.  Κατ’ έτος μαθητές , γονείς , καθηγητές έρχονται αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων όπως στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων. Η δεύτερη φάση αναπλήρωσης των κενών καθυστερεί χαρακτηριστικά , αλλά όχι και η βιασύνη της κυβέρνησης να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο μέσα από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που διαφημίζει”.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ επαναλαμβάνει τα αιτήματα για την εκπαίδευση,  που αποτελεί κοινωνικό αγαθό,  και είναι:

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών στην εκπαίδευση που δουλεύουν σε συνθήκες ανασφάλειας και με μια βαλίτσα στο χέρι κάθε χρόνο.
  • Καμία κατάργηση ή αναστολή λειτουργίας των τμημάτων των ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ. Κανένας μαθητής να μην χρειάζεται να αλλάξει μόνιμη κατοικία για να εκπαιδευτή στην ειδικότητα που επιθυμεί.
  • Κατάργηση της νομοθεσίας που θέτει εμπόδια στην λειτουργία των τμημάτων και αριθμητικούς περιορισμούς.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης ικανή να καλύψει τις ανάγκες για δωρεάν εκπαίδευση και  άμεση απόδοση της των δόσεων από το Υπουργείο σε όλες τις σχολικές μονάδες.
  • Κανένας γονιός ούτε εκπαιδευτικός να μη βάζει το χέρι στην τσέπη.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια