Λιγότερα παιδιά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Στον αέρα λόγω κορονοϊού, βρίσκεται η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου, αφού μπορεί να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές με εξοπλισμένη σχεδόν πλήρως την κεντρική κουζίνα, ωστόσο δεν γνωρίζουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα κληθούν να λειτουργήσουν και κυρίως τον αριθμό παιδιών και βρεφών που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν.

Φέτος στους παιδικούς ταθμούς του δήμου υπήρχαν 330 παιδιά από τα οποία τα 240 ήταν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ και τα 90 με τροφεία. “Φέτος το πώς θα λειτουργήσουν τα τμήματα και με τι αριθμό θα το δούμε στην πορεία, αναμένουμε τις εγκυκλίους”, δήλωσε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας, συμπληρώνοντας “Θεωρώ δεδομένο λόγω πανδημίας ότι 25μελη τμήματα που έχουμε τώρα είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν από τον Σεπτέμβρη με τους δεδομένους χώρους των παιδικών μας σταθμών”.

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον χώρων ο κ. Μανάρας ανέφερε την πιθανή αξοποίηση του υπόλοιπου κτιρίου του παιδικού σταθμού Βαρβασίου όπου φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος η δομή της ΔΗΚΕΧ.

Η κεντρική κουζίνα στην οδό Καλουτά όπου και θα παρασκευάζεται για να διανέμεται το φαγητό στους 6 από τους 7 παιδικούς σταθμούς, είναι σχεδόν έτοιμη με μόνη εκκρεμότητα το μηχάνημα όσμωσης για το νερό που θα τοποθετηθεί σε λίγες μέρες.

Μόνο στον παιδικό Καρδαμύλων λόγω απόστασης θα συνεχίζει να λειτουργεί η κουζίνα, οι υπόλοιποι σταθμοί θα εφοδιάζονται καθημερινά από την κεντρική κουζίνα στην οδό Καλουτά.

Εν αναμονή των απαραίτητων εγκυκλίων τελεί ο πρόερος του νομικού προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας που προχωρά ωστόσο κανονικά τις διαδικασίες με τις εγγραφές. Οι εγγραφές των παιδιών με τη διαδικασία των τροφείων θα ξεκινήσουν με ηλεκτρονική υποβολή και στους 7 παιδικούς σταθμούς του Δήμου από 25 Μαϊου εως 16 Ιουνίου 2020.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια