Λιμνιά: Όρτσα τα πανιά για την Aegean Regatta

Κατάρτια και πανιά θα πλημμυρίσει η βορειοδυτική Χίος, με επίκεντρο τα Λιμνιά της Βολισσού, που για λίγες μέρες θα γίνουν το αραξοβόλι δεκάδων σκαφών της Aegean Regatta 2015.

Ήδη, οι συμμετοχές στην διοργάνωση έχουν ξεπεράσει τις 50, για την ακρίβεια 54, εκ των οποίων οι 8 είναι από Τουρκία, Ρωσία και Κύπρο. Εκτιμάται δε ότι ο τελικός αριθμός θα αυξηθεί κι άλλο, τουλάχιστον κατά 10.

Από το νέο καταφύγιο των τουριστικών σκαφών στα Λιμνιά θα γίνει στις 23 Αυγούστου 2015 η έναρξη του μεγάλου ιστιοπλοϊκού γεγονότος της χρονιάς, με διεθνή – μάλιστα – συμμετοχή, με επόμενο σταθμό το Βαθύ Σάμου.

Την  Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα, οι ρυθμοί ανεβαίνουν με ένα pre – Aegean Regatta beach party, ενώ το Σάββατο 22 Αυγούστου μετά τα εγκαίνια του καταφυγίου και την επίσημη τελετή έναρξης θα ακολουθήσει μία ηχηρή συναυλία με τους the Gang, προετοιμάζοντας έτσι την εκκίνηση των σκαφών την Κυριακή 23 Αυγούστου.

limnia 030

Υποδομή και προετοιμασίες

Η προετοιμασία από το Λιμενικό Ταμείο Χίου για τη λειτουργία του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Ιανουαρίου και πλέον, όπως τονίζει στον astraparis.gr ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Μιχάλης Μπελέγρης «όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή της μεγάλης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης».

Για τον ίδιο, όπως προσθέτει, αλλά και μέρος του προσωπικού του Λιμενικού Ταμείου, η Βολισσός έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχεδόν μόνιμη εγκατάσταση, προκειμένου να διεκπεραιωθούν όλες οι εκκρεμότητες εν όψει της διοργάνωσης.

Στη νέα λιμενική υποδομή υπάρχουν 55 αγκυροβόλια σύγχρονων προδιαγραφών, ειδικού τύπου προσκρουστήρες, pilars νερού και ρεύματος, δωρεάν wi-fi, χώροι WC και λουτρού, ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών, διαθέσιμοι χερσαίοι χώροι και πολλές άλλες παροχές.

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξης της Aegean Regatta 2015, η μαρίνα των Λιμνιών θα υποδεχθεί το τουρκικό ράλλυ Αιγαίου 13 έως15 Αυγούστου, πραγματοποιώντας την επίσημη δοκιμή εν όψει της Aegean Regatta.

regatta

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το δεκαήμερο από 13 έως 23 Αυγούστου, η διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, η δημοτική ενότητα Αμανής, η κοινότητα Βολισσού, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διαφημίσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την νέα υποδομή της περιοχής.

Πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις ημέρες τόσο στα Λιμνιά και στη Βολισσό, όσο και σε άλλα χωριά της Αμανής, δίνοντας ένα εορταστικό τόνο που θα κορυφωθεί την ημέρα της επίσημης έναρξης της Aegean Regatta 2015.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια