«Λιποταξία» Πλακιωτάκη, ένοχη σιωπή για τις παράνομες επαναπροωθήσεις (βίντεο)

Όχι πως περιμέναμε να παραδεχθεί ότι γίνονται παράνομες επαναπροωθήσεις, αλλά αυτό που συνέβη με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στην ερώτησή μας «σφύριξε αδιάφορα», δείχνει στην πραγματικότητα ότι παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή.

Ο κ. Πλακιωτάκης βρέθηκε στη Χίο, σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, προφανώς για να εμψυχώσει το προσωπικό του Λιμενικού στο έργο του και πέραν των σχετικών δηλώσεών του δέχθηκε και ερωτήσεις, που από τον astraparis.gr δεν μπορούσε να υπάρχει σημαντικότερη πλην εκείνης που αφορά τις καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Ρωτήθηκε, λοιπόν, ευθέως, από τον astraparis.gr ο υπουργός Ναυτιλίας τι έχει να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και των μέσων ενημέρωσης με το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων. Ειδικότερα δε στα καθ΄ ημάς για το τι απέγιναν οι πρόσφυγες και μετανάστες που αποβιβάσθηκαν στις 30 Απριλίου 2020, στην παραλία της Μονολιάς και έκτοτε αγνοείται κυριολεκτικά η τύχη τους.

Στην πολύ συγκεκριμένη αυτή ερώτησή μας, ιδού η απάντηση του κ. Πλακιωτάκη και ο καθένας μπορεί να κρίνει:

«Το Λιμενικό Σώμα, οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, αποφασιστικά και πάντοτε με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

«Δηλαδή, είναι διεθνές δίκαιο η επαναπροώθηση η παράνομη;», ήταν η παρατήρηση και συνάμα η εκ νέου ερώτησή μας, για να «απαντήσει» και πάλι ο υπουργός Ναυτιλίας:

«Επαναλαμβάνω, οι άνδρες και οι γυναίκες του Λ.Σ. λειτουργούν αποφασιστικά, με βάση τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Εν ολίγοις, άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε, πλην – όμως – αυτό δεν αποτελεί απάντηση σε συγκεκριμένες καταγγελίες, αλλά «λιποταξία».

Παρακολουθείστε τις ερωτήσεις του astraparis.gr και τις «απαντήσεις» του κ. Πλακιωτάκη

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια