«Λούτσα» η πισίνα στο Ιωνικό κολυμβητήριο Χίου, αγώνας δρόμου για να καθαρίσει

Ούτε που πλησιάζεται η μεγάλη πισίνα στο Ιωνικό κολυμβητήριο Χίου, η οποία έχει πάρει ένα βαθύ καφέ χρώμα, ωσάν να έχει αδειάσει μέσα της ο παρακείμενος Κοκκαλάς ποταμός μετά από κακοκαιρία.

Το πρόβλημα εμφανίσθηκε μάλλον χθες μετά από διαδικασία εντατικής χλωρίωσης (σοκ), λόγω της αδράνειας και μη χρήσης της κατά τις προηγούμενες ημέρες. Οπότε και σήμερα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026, τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Πιθανότατα εξαιτίας οξείδωσης του δικτύου των σωληνώσεων, η ισχυρή δόση χλωρίου προκάλεσε αποκόλληση σκουριάς και μεταφορά εντός της πισίνας.

Ήδη, έχει ξεκινήσει αγώνας για το άδειασμα της πισίνας και την επαναπλήρωσή της, τον καθαρισμό και την χλωρίωση του νερού και παράλληλα την θέρμανσή του, ώστε η πισίνα να είναι έτοιμη μέχρι την προσεχή Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2026, οπότε είναι προγραμματισμένη αγωνιστική δραστηριότητα. Μέχρι τότε ο καθαρισμός μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, είναι αμφίβολο όμως αν το νερό θα έχει πιάσει την προβλεπόμενη θερμοκρασία.