Μαγνήτης για τα τουρκικά σήριαλ τα Μυλαράκια και τα Μεστά (βίντεο)
Μετά το πολυσυζητημένο τουρκικό σήριαλ «Σουλτάνα Κιοσέμ», ένα ακόμα τουρκικό σήριαλ πραγματοποιεί αυτές τις μέρες γυρίσματα σκηνών στη Χίο, για τις ανάγκες των προσεχών επεισοδίων του.
Πρόκειται για το «Poyraz Karayel», το οποίο από τον Σεπτέμβριο θα προβάλλεται από το KanalD της γείτονος και για το οποίο βρέθηκαν στη Χίο από το πρωί της Δευτέρας, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και τεχνικοί για κάποια επεισόδιά του.
Το συγκεκριμένο σήριαλ έχει σύγχρονη υπόθεση, είναι – ως φαίνεται – χαμηλού κόστους παραγωγής, χωρίς πολλά σκηνικά και μεγάλη κινητοποίηση, όπως είχαμε δει στο σήριαλ «Σουλτάνα Κιοσέμ».
Το παράξενο, όμως, είναι ότι επέλεξαν για κάποιες από τις βασικές σκηνές να γίνουν γυρίσματα – χθες – στα Μυλαράκια, στα Ταμπάκικα της Χίου και σήμερα Τρίτη στα Μεστά, όπου την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν γυρίσματα για την «Σουλτάνα Κιοσέμ». Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα γυριστούν κάποιες σκηνές και σε άλλα σημεία της Χίου.
Μια όμορφη Τουρκάλα γιατρός βρέθηκε στη Χίο για τις καλοκαιρινές διακοπές της. Όμως, πίσω στην πατρίδα της κάποιοι μηχανορραφούν και τις έχουν στήσει μια σκευωρία. Έτσι, χωρίς καλά – καλά να το καταλάβει συλλαμβάνεται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, μετά από σήμα της τουρκικής αστυνομίας, κατηγορούμενη ότι είναι υπεύθυνη για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού, κατά την ενάσκηση των ιατρικών καθηκόντων της.
Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και από την πρώτη στιγμή φωνάζει ότι είναι αθώα κι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης από κάποιους κακούς – πάντα υπάρχουν κακοί στα σήριαλ – που θέλουν να την εξοντώσουν.
Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Kaleli, Burçin Terzioğlu, Musa Uzunlar, Engin Benli, Mustafa Alabora, Ali İl, Celil Nalçakan, Kanbolat Görkem, Cem Cücenoğlu, Halit Karaata, Enis Yıldız, Ataberk Mutlu, Emirhan Akbaba και Gülçin Hatıhan.
Οι φωτό και το βίντεο από τα γυρίσματα στα Μεστά είναι του Ioannhs Papal