«Μασάζ» Μηταράκη σε περιφερειάρχη και δημάρχους των νησιών

Με μια άνευ ουσιαστικού περιεχομένου τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου επιχείρησε να «κρατήσει ζεστή την επαφή», χωρίς να προσφέρει κάτι συγκεκριμένο.

Ο κ. Μηταράκης αναφέρθηκε στις μηδενικές ροές του τελευταίου διαστήματος, καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών και των αποφάσεων ασύλου, λέγοντας ότι «εκτός της αποσυμφόρησης των νησιών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου θα σημάνει και την αναχώρηση όσων δικαιούνται άσυλο προς την ενδοχώρα, αλλά και την απέλαση όσων απορρίφθηκε η αίτηση τους».

Ωστόσο, τίποτα από τα δύο δεν προχωρά, καθότι η μεν ηπειρωτική χώρα δια των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης αντιδρά στην μεταφορά προσφύγων από τα νησιά, με αποτέλεσμα να αναβληθούν επ΄ αόριστον οι προγραμματισμένες της προηγούμενης εβδομάδας, οι δε περίφημες απελάσεις λόγω των μέτρων του κορονοϊού είναι κι αυτές στον πάγο.

Στην  τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.  Κώστας Μουτζούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Άρης Χατζηκομνηνός, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, οι δήμαρχοι Μυτιλήνης κ. Στρατής Κυτέλης, Δυτικής Λέσβου κ. Άκης Βέρρος, Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου κ. Αλέκος Λυμπέρης. Επίσης, συμμετείχαν ο βουλευτής Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Αύριο, Τρίτη 28 Απριλίου 2020, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεταβεί στην Σάμο, προκειμένου να  επισκεφθεί το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης του νησιού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια