Μάζεψε άρον άρον την εγκύκλιο του ασύλου για τα νησιά ο Μηταράκης

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης μετά την αποκάλυψη της εγκυκλίου ότι θα μεταφέρονται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μετά την κατακραυγή και την σφοδρή αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κι αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει με άκομψο τρόπο να διαψεύσει την ύπαρξη της εγκυκλίου, ο υπουργός Μετανάστευσης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη να εκδώσει νέα εγκύκλιο με σημερινή ημερομηνία (Ορθή επανάληψη 24 Νοεμβρίου 2021), στην οποία διευκρινίζεται ότι «στα ΚΥΤ νήσων, θα λαμβάνονται αιτήματα ασύλου αποκλειστικά από τους παράνομα εισελθόντες στα νησιά, από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας».

Για δε το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου διευκρινίζεται ότι «παραλαμβάνει τις αιτήσεις των εισελθόντων στα χερσαία σύνορα, στο νομό Έβρου».

Καταλήγει δε η εγκύκλιος συμπερασματικά ότι «κατά συνέπεια πρέπει να καλούνται οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την μεταγωγή του ΠτΧ σε κατάλληλο χώρο καταγραφής».

Η νέα εγκύκλιος Γεωργιάδη και οι αντίστοιχες διευκρινίσεις Καλέα

asilo_egigklios new

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια