Μαζί με τους εργαζόμενους και η ΑΔΕΔΥ κατά του αναπτυξιακού οργανισμού

Τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους του Δήμου Χίου που αντιδρούν στη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού των δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου.

“Ο αναπτυξιακός οργανισμός είναι απλά μια επαναφορά των …αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων. Είναι ένα «εργαλείο» προώθησης της πολιτικής που δεν έχει ως αφετηρία τις ανάγκες των δημοτών αλλά τις προτεραιότητες επιχειρηματικών ομίλων.  Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που έχουν παγώσει οι προσλήψεις και έχει περικοπεί δραματικά η χρηματοδότηση των Δήμων, προωθείται από την κυβέρνηση η συγκρότηση αναπτυξιακών οργανισμών σε Περιφέρειες και Δήμους.

Προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας αφού το προσωπικό του θα αποτελείται μεταξύ άλλων από προσλήψεις εργαζομένων που ο εργασιακός τους βίος θα ταυτίζεται με τη λειτουργία του οργανισμού και από εργαζόμενους με μίσθωση έργου. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί λειτουργούν ως «Δούρειος Ίππος» για να περάσουν κομμάτια αρμοδιοτήτων και υποδομών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο και κινείται στο πλαίσιο της «ανάπτυξης» και του «εκσυγχρονισμού» της κυβέρνησης.

Οι σκοποί του υπό σύσταση αναπτυξιακού οργανισμού, αποδεικνύουν ότι στην πράξη δημιουργείται ένας νέος Δήμος πλάι στον Δήμο και είναι μεταξύ άλλων: «……….η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής επάρκειας των ΟΤΑ, μέσω της επιστημονικής, συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης, η ωρίμανση και εκτέλεση έργων υποδομής και η εν γένει υποστήριξη των ΟΤΑ στην υλοποίηση αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων …»

Πρακτικά τίποτα δεν αποκλείεται! Και όλα αυτά παρακάμπτοντας τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του Δήμου και φυσικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Κουμάντο θα κάνει μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού…!

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη συγκρότηση αναπτυξιακού οργανισμού.  θα αντιπαλέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο. Με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μέσα στους αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα των λαϊκών ανθρώπων που κατοικούν και εργάζονται στο δήμο μας, για τους ανθρώπους του μόχθου που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια