Μαζικό το κάλεσμα των φορέων για την κινητοποίηση για την υγεία

Τη γιατρειά τους ψάχνουν και δεν βρίσκουν ο ένας μετά τον άλλο συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις και σύλλογοι που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση για την υγεία.

Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου και για να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν απρόσκοπτη συμμετοχή των εργαζομένων έχουν εξαγγελθεί στάσεις εργασίας από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τους δημόσιους υπαλλήλους και από το Εργατικό Κέντρο για τους ιδιωτικούς από τις 11 μέχρι και τη λήξεη του ωραρίου.

Ανακοινώσεις- κάλεσμα στην κινητοποίηση εξέδωσαν ο ένας μετά τον άλλο τα σωματεία και οι φορείς.

 

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑΝ. Χίου συμμετέχει στην στάση εργασίας που προκήρυξε το ΝΤ Χίου τηςΑΔΕΔΥ στηρίζοντας την κινητοποίηση και ζητώντας:

 • Όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων.
 • Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες που να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 • Νοσοκομεία με πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, να έχουν τη δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας στο νησί, χωρίς να δίνουν μια περιουσία.
 • Νοσοκομεία ικανά να στηρίξουν άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας).
 • Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των Κ.Υ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές.
 • Σύνδεση των Κ.Υ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας.(Γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι).
 • Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Κ.Υ (που θα παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας).
 • Επιδημιολογικές μελέτες καθώς και μελέτες για τη νοσηρότητα που οφείλονται σε τοπικούς νοσογόνους παράγοντες.
 • Ειδικευμένοι γιατροί για όσους ασθενείς κάνουν χρήση των ιαματικών λουτρών.
 • Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωρία.
 • Να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό. Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
 • Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
 • Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για όλους (χωρίς πλαφόν εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
 • Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
 • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
 • Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά.
 • Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες. Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού.
 • Στελέχωση Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας στα νησιά με τακτικούς ελέγχους.
 • Γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Παλεύουμε και διεκδικούμε προσλήψεις, μονιμοποιήσεις και χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων! Ενάντια στη διάλυση, την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση… ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Σύλλογος Γυναικών Χίου

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου στηρίζει και συμμετέχει   στην κινητοποίηση που  πραγματοποιείται ,  συνέχεια των προηγούμενων αγώνων που κλιμακώνονται για τα θέματα της υγείας στο νησί μας, όπως και σε όλη τη χώρα .

“Την στιγμή που όλος ο δημόσιος  τομέας της υγείας έχει δραματικές ελλείψεις ,συνεχίζονται  οι περικοπές  της κρατικής χρηματοδότησης, με συνέπειες που έχουν ως κόστος ακόμα και τις ζωές μας . Αρνούμαστε να αποδεχτούμε να μπαίνουν οι ζωές μας στη ζυγαριά κόστους-οφέλους και από την άλλη να θησαυρίζουν οι ιδιωτικοί όμιλοι στην υγεία  από τις πλάτες μας.”, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ

Το Σωματείο συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ Χίου, συμμετέχει και καλεί όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί για την υγεία στο νησί μας που όπως όλοι γνωρίζουμε έχει τραγικές ελλείψεις σε όλους τους  τομείς, από την υποστελεχωμένη  Π.Φ.Υ, τα ανύπαρκτα κέντρα υγείας , το ΕΚΑΒ, τους γιατρούς ,τους νοσηλευτές, τα πληρώματα ασθενοφόρων.

Ολοι μας έχουμε βιώσει την πολύμηνη αναμονή για να κλείσουμε ραντεβού με γιατρό που χρειαζόμαστε ,ή όσοι  από εμάς μπορούν ακόμα να χρυσοπληρώνουν τους ιδιωτικούς ομίλους για να θεραπευτούμε.

ΔΕΝ θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε”, υποστηρίζουν οι συνταξιούχοι.