Με έγγραφο Κάρμαντζη στο αυτόφωρο οι δύο υπάλληλοι της Π.Ε. Χίου (φωτό)

Έγγραφο του αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη οδήγησε στην σύλληψη – το απόγευμα της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2019 – δύο υψηλόβαθμων υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Χίου, στέλνοντάς τους με την διαδικασία του αυτοφώρου στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Χίου.

Η πληροφορία υπήρχε στον astraparis.gr από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και έγινε η πρώτη ανάρτησή μας – πλην όμως σκοπίμως αποφύγαμε την δημοσιοποίησή της και την ευθεία αναφορά στο πρόσωπο του κ. Κάρμαντζη, επειδή δεν είχαμε στα χέρια μας το εν λόγω έγγραφο, το οποίο και φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο κ. Κάρμαντζης απέστειλε το έγγραφο στην διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και στο τμήμα περιουσίας της Π.Ε. Χίου, αναφέροντας ότι «σας γνωρίζω ότι στο περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου υπάρχουν φωτιστικοί στύλοι που λείπουν τα καπάκια και υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας με απρόβλεπτα αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών και για αυτό πρέπει να τακτοποιηθεί άμεσα εντός της επόμενης ώρας».

Στο παραπέντε της Παρασκευής το έγγραφο στις υπηρεσίες

Το έγγραφο αυτό εστάλη στις αναφερόμενες υπηρεσίες την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, λίγο πριν την λήξη των ωραρίου και περί τις 14:50, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πληροφορίες μας.

Ο εκτελών χρέη προϊσταμένου της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών μηχανικός ευρίσκετο νομίμως εκτός υπηρεσίας (είχε λήξει το ωράριο εργασίας του), ενώ ο προϊστάμενος του τμήματος προμηθειών και περιουσίας ευθύς ως το έλαβε έστειλε στις 15:37:44 (το ωράριο λήγει στις 16:00) έγγραφη απάντηση στην διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, με κοινοποίηση στο γραφείο του κ. Κάρμαντζη, στον διευθυντή διοικητικού – οικονομικού και στο τμήμα προμηθειών.

Ζητούσε δε από την αρμόδια τεχνική διεύθυνση οδηγίες για την αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης, τις προδιαγραφές για τα αναγκαία υλικά για την προμήθειά τους κ.λπ., όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύουμε κατωτέρω.

Διεκόπη άμεσα η παροχή ρεύματος στους στύλους ηλεκτροφωτισμού

Ταυτόχρονα, ο ίδιος υπάλληλος – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – προέβη στην διακοπή της παροχής ρεύματος στους στύλους που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου της Π.Ε. Χίου, απέναντι από την πινακοθήκη, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν θα γίνει κάποιο ατύχημα έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη.

Σημειώνεται εδώ ότι οι συγκεκριμένοι στύλοι βρίσκονται στα όρια της ιδιοκτησίας της Π.Ε. Χίου και ουδεμία έχουν σχέση με τον δημοτικό φωτισμό. Τα αναφερόμενα δε καπάκια αποτελεί σύνηθες φαινόμενο να πέφτουν θύμα κλοπής από κυνηγούς μετάλλων.

Το έγγραφο έφτασε στην αστυνομία και ακολούθησαν συλλήψεις

Το αναφερόμενο έγγραφο του κ. Κάρμαντζη έφτασε, άγνωστο με ποιο τρόπο, πιθανότατα μέσω της εισαγγελίας Χίου, στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, το απόγευμα της Παρασκευής, η οποία αναζήτησε τους επικεφαλής των δύο υπηρεσιών, τους συνέλαβε και κίνησε την διαδικασία του αυτοφώρου.

Το βράδυ της Παρασκευής οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αντιεισαγγελέα Χίου, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και να προσέλθουν στο αυτόφωρο, σήμερα Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου, που συνεδρίασε με την διαδικασία του αυτοφώρου λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα όρισε δικάσιμο για την προσεχή Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019.

Στο πλευρό των δύο συλληφθέντων σε ένδειξη συμπαράστασης βρέθηκαν στο δικαστήριο συνάδελφοί τους, καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια