Με ελάχιστα «κλικ» του τροχονόμου παίρνετε την κλήση σας

Δεν θα χρειάζονται παρά ελάχιστα «κλικ» για να παραλάβει ο παραβάτης οδηγός την κλήση του, τυπωμένη σε χαρτί, για να έχει και την αίσθηση ότι κάτι… πήρε, με το νέο σύστημα καταγραφής, που σύντομα θα διαθέτουν όλοι οι τροχονόμοι.

Το νέο σύστημα, το οποίο βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία στη Χίο, παρουσίασαν – σε συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2015, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Ανδρέας Δαμίρης, ο διοικητής της Τροχαίας κ. Ιωάννης Αραμπατζής και ο υποδιοικητής κ. Βίκτωρας Νταμπώσης.

Το παραδοσιακό καρμπονιζέ μπλοκ παραχωρεί την θέση του στην σύγχρονη τεχνολογία, στα τάμπλετ, με το οποίο ο τροχονόμος πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, μπαίνει στη βάση δεδομένων, βλέπει όλο το ιστορικό του οχήματος και του οδηγού και αφού βεβαιώσει την παράβαση, δίνει την εντολή στον φορητό εκτυπωτή, για την εκτύπωση της κλήσης.

troxaia tablet 009

Από αριστερά οι κ.κ. Ανδρέας Δαμίρης, Ιωάννης Αραμπατζής και Βίκτωρας Νταμπώσης

Η απόδειξη – κλήση που παραλαμβάνει ο οδηγός έχει όλα τα στοιχεία, που έχουν και οι σημερινές χειρόγραφες κλήσεις, με την διαφορά ότι ταυτόχρονα ενημερώνεται το σύστημα που τηρείται στο αρχηγείο της Αστυνομίας και οποιαδήποτε «παρέμβαση» είναι πλέον αδύνατη.

Παραμένει, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Δαμίρης, το δικαίωμα του οδηγού να υποβάλει ένσταση, η οποία αυστηρά μέσα σε τρεις ημέρες εξετάζεται και γίνεται δεκτή ή απορρίπτεται. Με την παρέλευση του τριημέρου ή την απόρριψη της ένστασης μονιμοποιείται η καταχώρηση στο κεντρικό σύστημα και αρχίζουν να τρέχουν όλες οι προθεσμίες για την εξόφληση του προστίμου, καθώς και την επιβολή ποινών στο point system.

Η Τροχαία Χίου έχει ήδη εφοδιασθεί με έξι τάμπλετ, ενώ από ένα έχουν τα αστυνομικά τμήματα Μαστιχοχωρίων και Καρδαμύλων.